Rubí dona la benvinguda als infants saharauis que passaran l’estiu a la ciutat

Imagen noticia
Festa per als infants saharauis que passaran les vacances a Rubí
5 de julio de 2019
Imagen noticia
L’atur es redueix en un centenar de persones al juny i se situa en els 4.440 desocupats
9 de julio de 2019

Rubí dona la benvinguda als infants saharauis que passaran l’estiu a la ciutat

Imagen noticia

La Sidi, el Brahim, la Maimuna, l’Alia i la Dagni són els cinc infants saharauis que han arribat dels camps de concentració d’Algèria per passar dos mesos de vacances a Rubí. Ells van ser els grans protagonistes de la festa de benvinguda que va organitzar l’Ajuntament, amb la col·laboració de Rubí Solidari, el divendres a la tarda a la plaça de la Nova Estació.

Dins el projecte de ‘Vacances en pau’, cinc famílies rubinenques han decidit acollir durant els mesos de juliol i agost un infant saharaui, una forma d’ajudar aquests menors que es troben en situació de pobresa i de donar visibilitat a un conflicte geopolític al Sàhara Occidental, antiga colònia espanyola, actualment ocupada de forma il·legal pel Marroc. Els infants que arriben a Catalunya no tenen cobertes necessitats bàsiques com l’alimentació, l’accés a l’aigua potable i l’atenció sanitària. Les famílies acollidores es fan càrrec dels infants, oferint-los un lleure lúdic i cultural i revisions mèdiques i odontològiques.

A la festa, hi va assistir l’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, que va agrair la feina que fa Rubí Solidari per portar els infants a la ciutat: «És una proposta que fa possible que els infants que venen a Rubí passin un estiu diferent en què, a banda de les moltes activitats que faran amb les famílies, podran rebre atenció mèdica, entre altres».

Joan Carles Salinas, membre d’una de les famílies acollidores, ha explicat que acollir un infant saharaui és una «gran satisfacció, perquè estan molt necessitats, no a escala d’afecte, sinó de qüestions materials».
La festa de benvinguda va consistir en tallers de tatuatges de henna, estampació de samarretes i una plantada de haimes. També va tenir lloc una exposició fotogràfica, la projecció d’un documental, un sopar popular amb cuscús i el concert del grup Mocasines.