Rubí guanya la competició ‘El contenidor d’or’ en el mes de febrer

Imagen noticia
El PDeCAT demana un protocol per minimitzar les afectacions de les obres
14 de marzo de 2018
Imagen noticia
L’artista rubinenc Jaume Pla i Pallejà rep la Creu de Sant Jordi
16 de marzo de 2018

Rubí guanya la competició ‘El contenidor d’or’ en el mes de febrer

Imagen noticia

Al mes de febrer, Rubí ha estat la ciutat guanyadora de la competició ‘El Contenidor d’Or’ que impulsa Ecovidrio. Concretament, i en comparació amb el mateix mes de l’any anterior, s’ha doblat la quantitat de quilos de vidre que es reciclen per cada habitant, passant d’un a dos quilos.

Com a reconeixement a la implicació dels rubinencs amb el reciclatge del vidre, el Contenidor d’Or s’ha instal·lat a la plaça de la Nova Estació, on quedarà exposat fins que es proclami el nou guanyador mensual.

A banda de Rubí, les altres ciutats que participen en la competició són Badalona, El Prat de Llobregat, Girona, Granollers, Lleida, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Tarragona, Viladecans, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.

Durant l’acte d’instal·lació del contenidor, que va tenir lloc dimecres a la tarda, l’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, va valorar molt positivament aquest augment del 99,79% de la taxa de reciclatge de vidre. Martínez va verbalitzar el desig que Rubí sigui la ciutat guanyadora del concurs, que finalitza a l’abril. Ara per ara, Rubí lidera el rànquing general amb un increment de la seva taxa de reciclatge de vidre del 14%.

Segons ha manifestat Sílvia Mayo, gerent d’Ecovidrio a Catalunya, Rubí ha experimentat una crescuda molt significativa, comparada amb el mateix mes de l’any passat. «Fins ara, no havíem tingut un creixement tan espectacular en cap altra ciutat». Com ha apuntat Mayo, Rubí és la ciutat que més ha millorat aquest mes de febrer respecte si mateixa: «Al final, competim contra els nostres propis resultats. Volem millorar el nostre reciclatge i això és el que ha aconseguit Rubí», ha apuntat.

Per la seva banda, el regidor de Medi Ambient, Moisés Rodríguez, va ressaltar la importància de reciclar el vidre, «un element reciclable al 100%». Rodríguez va recordar que el plec de clàusules del nou contracte de recollida de residus contempla l’augment d’àrees de contenidors amb cinc fraccions, amb l’objectiu d’oferir facilitats a la ciutadania a l’hora de fer una correcta separació de les deixalles.