Rubí oferirà una conferència a la cimera mundial del clima a Madrid

Imagen noticia
Recollida de joguines en benefici d’ASAV i l’Associació Compartir
27 de noviembre de 2019
Cartes de la Ciutadania
29 de noviembre de 2019

Rubí oferirà una conferència a la cimera mundial del clima a Madrid

Imagen noticia

El projecte 50/50 de les escoles, impulsat a Rubí el 2012 per fomentar l’estalvi energètic, serà protagonista en la cimera mundial del clima de les Nacions Unides que tindrà lloc entre el 2 i el 13 de desembre a Madrid. Més conegut com a COP25, la cimera mundial havia de ser a Xile, però per la inestabilitat política, el país sud-americà finalment ha desistit d’acollir la trobada. Es preveu que a la cima assisteixin prop de 25.000 persones de 200 estats del món.

L’Ajuntament de Rubí presentarà a Madrid el projecte 50/50 a través d’una conferència titulada ‘L’escola com a llavor del canvi’. L’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, ha explicat que «des que el projecte es va posar en marxa al municipi s’ha replicat en diferents ciutats i ara 14 milions de persones a l’estat espanyol copien un model que va néixer a Rubí» i ha destacat la importància que una ciutat de 80.000 habitants tingui «un projecte a presentar en aquest espai d’excel·lència».

El projecte 50/50 consisteix en què la meitat de l’estalvi energètic que aconsegueixen els equipaments es reinverteix posteriorment a les instal·lacions i s’aplica a totes les escoles públiques de la ciutat i alguns equipaments esportius.