Rubí passa aquest dilluns a la fase 0,5 del desconfinament

Imagen noticia
L’Ajuntament de Rubí reparteix àpats a domicili a més d’una seixantena de persones
15 de mayo de 2020
Imagen noticia
El Rubí Brilla busca 10 comunitats de veïns per fer una prova pilot sobre estalvi energètic
19 de mayo de 2020

Rubí passa aquest dilluns a la fase 0,5 del desconfinament

Imagen noticia

La ciutat de Rubí, igual que la resta d’àrea metropolitana de Barcelona, passa a partir d’aquest dilluns en una fase intermèdia del desconfinament entre la fase 0 i la 1, una fase no prevista inicialment que s’ha anomenat fase 0,5. En aquesta nova fase es permeten algunes activitats més en relació a la fase 0, però es mantenen la majoria de restriccions que hi havia fins ara.

La principal novetat es que el petit comerç pot obrir sense necessitat de cita prèvia, sempre i quan es guardin les distàncies de seguretat. També poden obrir les biblioteques, però només per al servei de préstec, així com els museus, a un terç del seu aforament. Tot i això, la Biblioteca de Rubí no obrirà. Els llocs de culte podran obrir, també amb un aforament màxim d’un terç. Pel que fa a funerals i vetlles, està permesa l’assistència d’un màxim de 10 persones en espais tancats i de 15 en espais oberts. Els centres educatius poden obrir per fer tasques de desinfecció i administratives.

En canvi, en aquesta nova fase, que pot durar entre una i dues setmanes, no es poden fer encara visites ni trobades amb familiars ni amics. Continuen les mateixes franges horàries per passejar i fer esport i els bars i restaurants només poden fer menjar per emportar. Els gimnasos i els centres esportius continuaran tancats, a excepció del Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat.