Rubí podria tenir prop de 350 casos de COVID-19, segons les darreres dades de Salut

La pregunta es: ¿Por qué los niños y niñas con TEA necesitan salir a la calle?
7 de abril de 2020
Imagen noticia
Compartim objectiu
9 de abril de 2020

Rubí podria tenir prop de 350 casos de COVID-19, segons les darreres dades de Salut

Imagen noticia

A Rubí hi ha ara mateix 304 casos confirmats de COVID-19, segons les dades obertes sobre els tests que ofereix el Departament de Salut per municipis. A més, hi ha 16 persones que estan pendents de fer-se la prova PCR per determinar si estan o no infectats i hi ha 30 casos probables, és a dir, que presenten proves radiològiques que suggereixen que el pacient pateix coronavirus o bé que es dedueix per haver estat en contacte amb persones infectades. Per tant, aquest nombre podria pujar a 346 infectats durant els propers dies.

Segons aquestes dades el pic de contagis a la ciutat es va produir el 31 de març, quan es van diagnosticar més d’una cinquantena de casos positius. En els darrers dies, el nombre de contagis s’ha anat desaccelerant, tot i que caldrà que Salut actualitzi totes les dades durant els propers dies per certificar aquesta disminució del contagi. El primer cas positiu a Rubí, segons les noves dades actualitzades, no va ser el 12 de març, sinó el 8 de març.

D’altra banda, no hi ha confirmació oficial ni per part de la Generalitat ni per part de l’Ajuntament de les morts que s’han produït a Rubí a causa de l’epidèmia, ni tampoc del nombre de persones que han donat positiu en COVID-19 en les residències de la ciutat.