Rubí promou la Formació Professional Dual amb xerrades als instituts

Imagen noticia
Millores a l’asfalt de diversos carrers de les urbanitzacions de Can Solà i Can Barceló
15 de enero de 2021
Imagen noticia
La Sala arrencarà la temporada el 17 de febrer després d’una petita reforma
19 de enero de 2021

Rubí promou la Formació Professional Dual amb xerrades als instituts

Imagen noticia

L’Ajuntament de Rubí, a través del Consell de l’FP de la ciutat, impulsa, en col·laboració amb l’Alianza de l’FP Dual, un cicle de xerrades informatives sobre la formació professional dual als instituts rubinencs. Aquest any, a causa de la situació d’emergència sanitària, les xerrades tindran lloc en línia els dies 21 de gener (12 h) i 5 de febrer (9 h) i van dirigides als alumnes de 3r i 4t d’ESO, primer i segon de Batxillerat i cicles formatius de grau mitjà dels centres educatius de Rubí.

Hi participaran cinc centres educatius. El 21 de gener, hi assistirà l’alumnat d’ESO de l’Escola Ribas i dels instituts Duc de Montblanc i l’Estatut i el Regina Carmeli. El 5 de febrer serà el torn de l’alumnat d’ESO i Batxillerat de l’institut Torrent dels Alous i dels estudiants de Batxillerat del Duc de Montblanc i L’Estatut.

Sota el títol ‘L’FP Dual, una oportunitat per al teu futur professional’, els alumnes s’acostaran a la formació professional dual a través del testimoni en primera persona de dos aprenents que compartiran la seva experiència. La sessió es tancarà resolent dubtes dels assistents amb el personal tècnic del Consell de l’FP de Rubí.

La formació dual és la modalitat de la formació professional en la qual l\’estudiant esdevé aprenent i combina la formació en el centre educatiu amb l\’activitat productiva en l\’empresa. Els objectius són adequar la formació professional a les necessitats de les empreses, establir una major vinculació i corresponsabilitat entre els centres de formació professional i les empreses, en el procés formatiu del jovent, i millorar el procés d\’aprenentatge dels estudiants de formació professional.

La formació dual millora el currículum professional dels alumnes, desenvolupa les seves competències professionals en un entorn laboral real, afavoreix la incorporació al món laboral com a aprenent qualificat i reconeix el valor que aporta l\’estudiant per l\’activitat desenvolupada a l\’empresa. Alhora, l\’empresa i el centre educatiu també obtenen beneficis, ja que poden incorporar personal qualificat a l\’empresa, i els centres intercanvien i transfereixen coneixements amb el teixit empresarial.