Rubí recupera la tradició de l’Home dels Nassos, que té tants nassos com dies li queden a l’any, gràcies a Geganters de Rubí

Imagen noticia
L’escola Pau Casals estrena el curtmetratge ‘Un conte de Nadal’
30 de diciembre de 2019
Qui governa a Rubí?
3 de enero de 2020

Rubí recupera la tradició de l’Home dels Nassos, que té tants nassos com dies li queden a l’any, gràcies a Geganters de Rubí

Imagen noticia

Després de gairebé trenta anys, l’Home dels Nassos, aquell que té tants nassos com dies li queden a l’any, s’ha tornat a passejar aquest 31 de desembre per la ciutat. I ho ha fet amb una passejada aquest matí pel Mercat Municipal, acompanyat pels grallers de la colla de Geganters de Rubí.

La recuperació d’aquesta tradició a la nostra ciutat ha estat possible gràcies a la voluntat d’un grup de membres de Geganters de Rubí. Laia Borràs, impulsora de la iniciativa, explica que va recordar que feia anys l’Home dels Nassos recorria el Mercat el 31 de desembre. Aquella figura estava guardada al local dels Geganters, la van intentar recuperar amb l’ajut de l’escultor Pep Borràs, creador de la figura, qui va desestimar intentar reconstruir-la perquè estava feta de fibra de vidre i era difícil que fos igual.

Així van decidir crear una nova figura representativa d’aquest personatge i un grup de geganters ha treballat, sota la direcció de Pep Borràs, per fer-ne un de nou durant els últims tres mesos. El nou Home dels nassos de Rubí és de cartró pedra i ha estat pintat per Orland Jansà.

La figura tornarà a sortir aquesta tarda de 17 a 19 h en una cercavila pels carrers del centre, abans de retirar-se fins al 31 de desembre de l’any vinent.

L’home dels nassos
L\’Home dels nassos és un personatge mitològic que té tants nassos com dies li queden a l\’any. És una tradició que es manté a Catalunya, València o La Rioja i tan sols se’l pot veure, però, el 31 de desembre.

Tradicionalment, s’explica a la mainada que en aquest dia surt l\’Home dels nassos, una persona que té tants nassos com dies té l\’any i que en perd un per dia transcorregut. Els nens s\’imaginen un personatge estrafolari amb 365 nassos a la cara, sense pensar que el 31 de desembre resta un sol dia per acabar l\’any. S\’acostumava a dir als nens que adés l\’havien vist passar per algun carrer prop, per tal que correguessin a veure si el podien trobar.