Rubí registra més delictes, pero continua per sota de la mitjana catalana

Cursa de la dona copia
Més de 800 participants en el 42è Cros Escolar i la I Cursa de la Dona
22 de marzo de 2022
14 kilometros
Rubí acull la projecció els propers dies cinema social, infantil, de comèdia i documental
22 de marzo de 2022

Rubí registra més delictes, pero continua per sota de la mitjana catalana

Marta Cabrera

Les dades de la Junta Local de Seguretat celebrada dilluns confirmen l’informe de fets delinqüencials que ja va fer públic el Ministeri de l’Interior fa uns dies: els delictes han augmentat a Rubí durant el darrer any.

En els darrers mesos, de març del 2021 a febrer del 2022, els delictes registrats pels Mossos d’Esquadra han augmentat un 10% a la ciutat, tot i que segons ha explicat el secretari general del Departament d’Interior, Oriol Amorós, “durant els últims sis mesos les dades han millorat clarament”. 

Amorós ha subratllat que encara que els delictes hagin augmentat, Rubí “està 10 punts per sota de la mitjana catalana en fets delictius”. En aquest sentit, l’alcaldessa, Ana M. Martínez, ha afirmat que “Rubí és una ciutat segura, la realitat dona dades per contrarrestar les percepcions d’inseguretat que poden tenir alguns ciutadans”. 

Alhora que han augmentat els delictes, també ho ha fet el nombre de detencions practicades, que ha pujat un 12%.

L’estafa és el delicte més freqüent i no només entre la gent gran

Segons ha explicat el cap de l’Àrea Bàsica de Seguretat dels Mossos d’Esquadra a Rubí, Toni Rodríguez, el delicte d’estafa és el que més s’ha repetit: “L’estafa és la primera tipologia delictiva i anirà a més”, especialment totes aquelles estafes que es produeixen a través d’internet. Per això, Rodríguez ha explicat que “es dissenyaran plans específics per donar habilitats als ciutadans i no només a la gent gran”.

El furt és l’altre delicte que es repeteix habitualment a la ciutat, així com el robatori en domicilis, que l’intendent ha destacat que en el darrer any ha disminuït un 40%. També ha destacat que, en general, els delictes amb violència s’han reduït un 24%.

Pel que fa al nombre de delictes sexuals, el cap de Mossos d’Esquadra destaca que de les 9 violacions que s’han produït, només una ha estat al carrer, i que han detingut un home reincident per abusos i fets diversos de tipologia sexual. 

Rubí podria ser un dels llocs on operen les màfies d’ocupació

Pel que fa a les dades d’ocupacions d’immobles, Toni Rodríguez ha explicat que investiguen si hi ha màfies que operen a la ciutat, ja que “Rubí és la tretzena ciutat en el rànquing d’ocupacions i la cinquena de l’àmbit metropolità”. Durant el darrer any, s’han registrat 644 ocupacions, el 37% de les quals han estat dissuadides per l’actuació policial. 

També hi ha una alerta important per l’augment de grups que es dediquen al tràfic de marihuana. S’han registrat 13 operatius contra grups d’aquest tipus i l’intendent fa una crida a la col·laboració ciutadana per detectar-los. 

Es detecten més conductors beguts

Pel que fa a la feina de la Policia Local, el cap del cos, Oriol Sánchez, ha explicat que s’han detectat més persones conduint sota els efectes de l’alcohol o les drogues per l’augment de controls, amb un total de 91 persones denunciades. 

S’han registrat 510 accidents de trànsit, molts dels quals causats per les distraccions per l’ús del telèfon mòbil, i s’han interposat 1.073 denúncies a vehicles mal estacionats.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES