Rubí reivindica els Drets Humans de proximitat

Imagen noticia
L’Olímpic Can Fatjó presenta els 23 equips del club d’aquesta temporada
11 de diciembre de 2017
Imagen noticia
Un diorama gegant del Rubí del 1917 serà l’estrella de la tradicional exposició de pessebres
13 de diciembre de 2017

Rubí reivindica els Drets Humans de proximitat

Imagen noticia

Rubí ha encetat aquest dilluns la Setmana dels Drets Humans amb la conferència ‘La reivindicació dels drets humans de ciutadania: eina fonamental per a la construcció d’una ciutat més habitable’, impartida per David Bondia, president de l’Institut de Drets Humans de Catalunya.

Durant la seva intervenció, Bondia ha incidit en la importància que la ciutadania conegui els seus drets, així com les vies de què disposa per defensar-los davant l’administració. Entre aquestes destaca la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat, un document que proclama les llibertats públiques i els drets fonamentals dels habitants dels pobles i ciutats però que avui dia encara és poc conegut, fins i tot per als propis ajuntaments.

Bondia també s’ha referit a aquelles qüestions essencials que sovint no estan garantides al Primer Món, com el dret a l’habitatge, l’ensenyament o l’alimentació: “La ciutadania no les percep com a drets humans. Per això és important fer-ne pedagogia. La gent parla molt de drets humans però desconeix quins drets té, que pot reclamar i que pot demanar l’exigibilitat d’aquests drets”.

Per a la regidora de Serveis a les Persones, Marta García “cada vegada que lluitem pels drets dels infants o de les persones amb diversitat funcional […] estem fent un pas endavant en la conquesta d’aquests drets. També ho fem quan reivindiquem els drets de les persones refugiades, les dones o la gent gran, o quan lluitem contra la pobresa energètica o habitacional”. En aquest sentit, l’edil ha reiterat la seva voluntat que Rubí sigui una ciutat on “es vegin reconeguts els drets de tothom; aquesta Setmana dels Drets Humans és per refermar aquest compromís”.

La Síndica, garant dels drets de proximitat
La xerrada d’aquest dilluns és una iniciativa de les Sindicatures de Greuges de Rubí, Sabadell, Mollet i Sant Cugat adreçada a donar a conèixer els drets humans al conjunt de la ciutadania. La Síndica rubinenca, Milagros Calleja, ha apuntat durant el tancament de l’acte que, malgrat els avenços assolits en aquesta matèria, encara queda molta feina per fer: “Hem d’aconseguir passar de les paraules als fets, de les lleis a les actituds i dels coneixements als compromisos per aconseguir i mantenir un veritable sistema democràtic i del benestar”.

En l’assoliment d’aquest objectiu, Calleja s’ha posat a disposició de la ciutat i ha recordat que “les Sindicatures de Greuges representem, en el nostre sistema, la institució imparcial i independent que millor pot garantir els drets humans de proximitat”.

La Setmana dels Drets Humans continua aquest dimarts a les 17 hores a la plaça de Ca n’Oriol amb una sessió de contacontes sobre dones extraordinàries sota el títol ‘Wangari Maathai’. L’activitat es repetirà dijous a les 17 hores a la pista poliesportiva del parc de la Pau i la Natura, i divendres a les 17.30 hores al Centre Cívic del Pinar La Cruïlla.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *