Rubí reivindica la implicació social en la lluita contra la violència envers les dones

Imagen noticia
Un gol de penal al final del partit dona els tres punts a l’Olímpic a Molins
24 de noviembre de 2017
Imagen noticia
Miquel Mas porta una mostra dels seus ‘Humans’ a l’Espai Gaudí Visual Gallery
28 de noviembre de 2017

Rubí reivindica la implicació social en la lluita contra la violència envers les dones

Imagen noticia

El discurs de l’alcaldessa, Ana M. Martínez, va obrir els parlaments dins de l’acte oficial de commemoració del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. La responsable del govern municipal va començar el seu discurs recordant que entre les 44 víctimes d’aquest 2017 es troba una veïna rubinenca assassinada el passat mes d’octubre per la seva exparella i va lamentar el nombre elevat de víctimes durant aquest any. Martínez va afirmar que la societat “ha de dir prou a aquesta barbàrie contundentment”, i que “tancar els ulls davant de casos coneguts i propers de violència de gènere ens converteix en còmplices, no els hui podem donar l’esquena”, va sentenciar.

La batllessa va destacar la sensibilització i implicació tant dels joves com dels homes adults per tal de “desterrar les formes violentes en les relacions personals”. En aquest sentit, va llançar un missatge d’advertència als joves per tal que detectin conductes d’abús i masclisme com el control de les amistats, comentaris despectius a través de les xarxes socials o sobre la forma de vestir, etc. Tot seguit, un grup d’alumnes de l’institut l’Estatut van llegir un manifest conjunt consensuat per les diverses administracions públiques davant la setantena de persones assistents a la plaça del Doctor Guardiet.

Els joves estudiants van reivindicar que la violència masclista és un problema de tots, ja que “vivim en una societat patriarcal on s’han normalitzat aquestes conductes” i en la qual algunes víctimes aguanten en silenci per sentiment de culpa o por. Durant el discurs es van denunciar els insults, violacions, abús físic, assetjaments, amenaces o coaccions envers les dones. “Cap autoritat és més important que la nostra llibertat, no teniu cap poder sobre el nostre cos”, va proclamar una de les alumnes rubinenques.

Com a colofó de l’acte, el grup teatral Escena 13 va representar la performance ‘Fueron felices (y feministas)’, amb la col•laboració del col•lectiu artístic SIART i DEKU Producciones i el suport de Rubí Jove. En aquesta peça escènica, diversos personatges Disney com Rapunzel, Jasmí o Aladí, entre altres fades, prínceps i princeses desterren la visió idealista del món dels contes amb algunes conductes masclistes dels personatges masculins com humiliacions, comentaris despectius o maltractament físic, mentre que els personatges femenins defensen la llibertat i l’emancipació femenines. Una original i còmica actuació que va fer les delícies del públic present a la plaça.

La performance es va representar novament diumenge a la tarda a la plaça de Ca n’Oriol. Durant l’acte també va tenir lloc una actuació a càrrec de l’Escola de Música Pere Burés i una xocolatada popular.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *