Rubí s’adherirà a la Xarxa de Municipis LGTBI

Imagen noticia
La rubinenca Bea Ortiz, plata en el Mundial de Waterpolo
27 de julio de 2019
Imagen noticia
La plaça Nova de Les Torres serà la plaça de Neus Català i Pallejà
30 de julio de 2019

Rubí s’adherirà a la Xarxa de Municipis LGTBI

Imagen noticia

Rubí formarà part de la Xarxa de Municipis LGTBI. Es tracta d’una agrupació de localitats compromeses des de fa anys amb el desplegament de les polítiques de gènere, i convençudes de la necessitat de superar les lògiques heteropatriarcals i de defensar els drets de totes les persones a estimar i a viure la seva sexualitat, expressió i identitat de gènere amb igualtat d\’oportunitats.

En la sessió plenària d’aquest juliol, el Ple va donar llum verda a l’adhesió de la nostra ciutat a aquesta xarxa, arran d’una proposta de Veïns per Rubí (VR), que va comptar amb el suport de tots els grups, i que es va presentar al plenari en forma de moció de Junta de Portaveus.

L’acord també contempla fomentar la igualtat i el dret de totes les persones a la lliure expressió de la diversitat identitària, afectiva i sexual i articular respostes preventives davant de possibles actes d’homofòbia, lesbofòbia, transfòbia, intersexofòbia i bifòbia que tinguin lloc a la ciutat. A més, recull el compromís de fomentar l’associacionisme LGTBI, i començar a treballar en la creació del Servei Local d’Atenció Integral a la Diversitat Afectiva, sexual i de gènere mitjançant un acord signat amb el Departament de Treball, Afers socials i Famílies a través de la Direcció General d’Igualtat.