Rubí Sanitat assessorarà la ciutadania per fer reclamacions en l’àmbit sanitari

carmen moreno
L’autora rubinenca Carmen Moreno presenta la seva primera novel·la, ‘Un lugar llamado Wanda’
13 de mayo de 2022
palestina rubí solidari
Concentració en rebuig a l’assassinat d’una periodista palestina per part de l’exèrcit d’Israel
13 de mayo de 2022

Rubí Sanitat assessorarà la ciutadania per fer reclamacions en l’àmbit sanitari

Són molts els ciutadans que darrerament tenen queixes per l’assistència sanitària que reben, sobretot per les llargues llistes d’espera i per la impossibilitat d’aconseguir hora amb els metges de capçalera en un termini raonable. 

Per aquest motiu, Rubí Sanitat ha posat en marxa un servei d’assessorament i acompanyament per ajudar els usuaris de la sanitat pública a fer reclamacions quan no els atenguin degudament: “Volem que la població sàpiga que existeix la possibilitat de fer reclamacions, que és un dret, i per això hem creat un grup que pretén ajudar a fer aquestes reclamacions”, ha explicat Raquel Andreoni, membre de la plataforma, que ha recalcat que no és una acció contra els metges ni el personal sanitari, sinó al contrari: “Volem que la ciutadania faci la seva aportació per millorar el sistema sanitari. Sabem que les carències actuals estan suportades pel personal sanitari i volem ajudar a millorar el servei i la qualitat, no podem esperar que ho facin els gestors ni els polítics”.

Dolors Forença, membre de Rubí Sanitat, ha explicat quins són els drets que té la ciutadania en relació a les llistes d’espera i el termini per accedir a una consulta. Per exemple, les proves diagnòstiques ordinàries s’han de fer en 90 dies i les consultes externes d’especialistes tenen un màxim de 180 dies d’espera si la prioritat no és preferent. En el cas de les intervencions quirúrgiques de prioritat màxima, el temps màxim és d’un any. Pel que fa a les consultes d’atenció primària, els pacients haurien de poder demanar cita per un màxim de 48 hores.

En el cas que els usuaris creguin que el servei que estan rebent no és l’adequat, la plataforma ha habilitat un número de telèfon per tal d’assessorar a l’hora de fer les reclamacions (645727364). També tenen un servei presencial, els dijous de 10 h a 11 h i de 19 h a 20 h, a la Sala Neus Català, al carrer Ulloa, 9. També es pot contactar a través del correu electrònic [email protected]. En cas que els usuaris facin una reclamació, Rubí Sanitat demana que portin la seva còpia al punt d’atenció per tal que ells la facin arribar directament al CatSalut.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *