Rubí se sumarà a l’acte d’homenatge de Barcelona a les víctimes de l’atemptat del 17 d’agost

Imagen noticia
Una part del veïnat del Progrés continua sense subministrament d’aigua
2 de agosto de 2018
Imagen noticia
La xifra d’aturats puja en 22 persones al juliol a Rubí i se situa en els 4.542
7 de agosto de 2018

Rubí se sumarà a l’acte d’homenatge de Barcelona a les víctimes de l’atemptat del 17 d’agost

Imagen noticia

El pròxim 17 d\’agost es complirà un any dels atemptats a la Rambla de Barcelona i a Cambrils. Un atac terrorista que va causar la mort a 16 persones, entre les quals hi havia dos rubinencs, i va deixar ferides més d\’un centenar.

L\’Ajuntament de la capital catalana ha preparat un acte en record de les víctimes coincidint amb l\’aniversari dels atemptats. Sota el lema \’Barcelona, ciutat de pau\’, l\’acte tindrà lloc a la plaça Catalunya i s\’ha concebut com un homenatge auster, senzill i emotiu, en el qual el protagonisme recaurà en els familiars de les víctimes i els ferits. Sense parlaments oficials.

Les cinc escoles municipals de música i el Conservatori de música de Barcelona oferiran un concert que s\’obrirà amb El cant dels ocells. Posteriorment es llegirà un poema en cadascuna de les set llengües de les 16 víctimes mortals: català, castellà, anglès, francès, portuguès, italià i alemany. La lectura anirà a càrrec de joves de diferents religions i creences.

Prèviament s\’haurà fet una ofrena floral al mosaic de Joan Miró situat al Pla de l\’Os, emplaçament de la Rambla que es va convertir en el símbol del clam espontani i solidari de la ciutadania just l\’endemà de l\’atemptat.

Pel que fa a Rubí, el consistori ha decidit sumar-se a l\’acte de Barcelona. A la façana de l\’Ajuntament es penjarà una pancarta amb el lema \’Rubí, ciutat de pau\’, lema que s\’ha triat en col·laboració amb l\’Ajuntament de Barcelona. El principal objectiu dels dos consistoris és remarcar el caràcter acollidor i integrador de les dues ciutats. L\’alcaldessa de Rubí, Ana Maria Martínez, assistirà a l\’acte unitari organitzat a la capital catalana el dia 17 d\’agost.

Preservar la memòria col·lectiva
L\’onada espontània de solidaritat va vestir la Rambla d\’objectes i documents d\’homenatge a les víctimes i en suport a les famílies afectades. En total, es van recollir, inventariar i arxivar més de 12.000 elements que, un any després, es poden consultar a través del web https://www.barcelona.cat/memorialrambla17a/ca/

Es tracta d\’un arxiu digital que pretén preservar la memòria col·lectiva. Una recopilació navegable en què es poden veure i llegir totes les ofrenes dipositades al carrer i escrites al llibre de condol.