Rubí Solidari recupera el programa d’acollida d’infants saharauis

El campió espanyol de billar ofereix una exhibició al Casal Cívic
2 de mayo de 2022
ue rubí
La UE Rubí guanya al Júpiter i certifica la permanència a Primera Catalana
2 de mayo de 2022

Rubí Solidari recupera el programa d’acollida d’infants saharauis

Redacció

L’entitat local Rubí Solidari torna a impulsar aquest any el programa Vacances en Pau, d’acollida d’infants saharauis. Aquesta iniciativa, que fa anys que es desenvolupa a Rubí s’havia deixat de fer durant el 2020 i el 2021 per culpa de la pandèmia de covid. 

Ara, l’entitat, juntament amb la Delegació Saharaui a Catalunya i l’entitat Poble Saharaui es torna a recuperar aquest programa de solidaritat amb els infants del Sàhara Occidental. Vacances en Pau consisteix en l’acollida de nens saharauis que viuen als campaments de refugiats de Tindouf per part de famílies catalanes durant els dos mesos d’estiu. El projecte té diversos objectius, un dels quals és facilitar que els infants puguin passar l’estiu lluny de les dures condicions climatològiques dels camps de refugiats, ubicats enmig del desert del Sàhara. També s’aprofita aquesta estada perquè passin una revisió mèdica i en cas de necessitar-ho puguin rebre tractaments específics i per reforçar la seva alimentació. 

D’altra banda, el programa també busca conscienciar la ciutadania sobre la situació en què es troba la població del Sàhara Occidental i especialment de les famílies que fa més de 40 anys que resideixen els camps de refugiats situats al sud d’Algèria. A més, Vacances en Pau facilita l’apropament entre els dos pobles i l’intercanvi cultural. 

Es busquen famílies d’acollida

Després d’aquesta aturada de dos anys per la pandèmia, Rubí Solidari està buscant famílies que aquest estiu puguin acollir un infant saharaui durant els mesos de juliol i agost. També s’està treballant perquè els nens que arribin puguin participar en els casals d’estiu i crear una xarxa relacional al seu voltant. Les persones interessades en participar en el programa poden enviar un correu electrònic a [email protected] o bé contactar a través d’Instragram (@vacancesenpau_rubi).

L’últim any que es va poder fer el programa, el 2019, la ciutat va acollir cinc infants. 

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES