Rubí Solidari se suma a la petició que Espanya s’adhereixi al tractat contra les armes nuclears

L’Ajuntament es compromet a treballar per restringir el trànsit de camions al JV Foix en horari escolar
24 de enero de 2022
L’Ajuntament impulsa millores acústiques a la pista Francesc Calvo per evitar molèsties de sorolls
25 de enero de 2022

Rubí Solidari se suma a la petició que Espanya s’adhereixi al tractat contra les armes nuclears

Rubí Solidari és una de les més de trenta organitzacions de la societat civil espanyola que ha firmat el Manifest de petició al govern espanyol perquè aquest s’adhereixi al Tractat sobre Prohibició de les Armes Nuclears (TPAN). Aquest document va entrar en vigor tot just fa un any i prop d’una seixantena d’estats ja l’han ratificat, una trentena de països l’han firmat i estan tramitant la seva ratificació i gairebé una cinquantena més han manifestat el seu suport. 

Coincidint amb el primer aniversari del tractat, Rubí Solidari ha realitzat aquest diumenge un acte de suport a l’acord sobre la prohibició de les armes nuclears, que ha tingut lloc a la porta de l’Ajuntament. Durant l’acte, s’ha llegit el manifest. 

En el document, les organitzacions civils insten al govern espanyol a que firmi el tractat i que aquest sigui posteriorment ratificat pel Congrés dels Diputats. També li demanen que, com Noruega i Alemanya, Espanya assisteixi com a estat observador a la primera conferència d’estats que formen part del TPAN, que tindrà lloc a Viena al mes de març. 

“El tractat és un nou instrument jurídic que ofereix una alternativa poderosa en un món en el qual no es posa fi a les amenaces de la destrucció massiva”, apunta el document, on es recorda que l’acord “es basa en les regles i principis de la llei humanitària” i contribueix a protegir els drets humans de les víctimes i el medi ambient davant les perverses i dramàtiques conseqüències de l’ús de les armes nuclears. 

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES