Rubí tindrà un centre d’acollida de curta estada d’animals per a les mascotes recollides al carrer

La Colla de Geganters de Rubí renova la junta directiva a l’assemblea general
11 de marzo de 2022
can mir
Subvenció europea per impulsar un projecte d’inclusió de joves migrants a través del futbol
11 de marzo de 2022

Rubí tindrà un centre d’acollida de curta estada d’animals per a les mascotes recollides al carrer

Redacció

La Taula de Benestar Animal s’ha reunit aquest dimecres i ha comptat amb la presència del director general de Drets dels Animals del govern espanyol, Sergio Torres, que ha explicat l’avantprojecte de llei sobre benestar animal, molt enfocat a prevenir el maltractament animal.

Durant la trobada, el regidor de Benestar Animal, Andrés Medrano, ha detallat que s’impulsarà a Rubí un “centre d’acollida de curta estada per animals, perquè la major part de les mascotes que són reclamades pels seus propietaris quan es perden es fan durant la primera setmana”. Així, els animals que es perdin aniran a aquest equipament en un primer moment. Posteriorment, si no es reclamen, seran traslladats al centre que hi ha a Olesa de Bonesvall, on ara mateix s’envien les mascotes que es troben al carrer: “Així ens estalviarem la incomoditat que suposa per als animals i les mascotes fer aquest viatge”.

El centre disposarà de 10 boxs i permetrà agilitzar la recuperació i garantir un espai on els animals estaran les tres primeres setmanes després d’haver-se recollit del carrer.

També s’ha assenyalat durant la trobada que es posarà en marxa un grup de treball de colònies felines. L’objectiu serà ordenar i quantificar les colònies de gats de carrer de Rubí, fomentar l’espai d’acollida de gats del Camí de la Riera com a element de gestió d’aquestes colònies i fer un estudi de necessitats de nous espais d’acollida de gats i supervisar el programa d’esterilització i control sanitari d’aquests animals, entre d’altres.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES