Rubí aborda la problemàtica de les colònies de gats i els animals perduts i abandonats

Cinc dies d’una Festa Major de Sant Pere limitada per la pandèmia
1 de julio de 2021
Reconeixement de l’Ajuntament a les entitats en la tradicional recepció
1 de julio de 2021

Rubí aborda la problemàtica de les colònies de gats i els animals perduts i abandonats

Les colònies de gats proliferen a la ciutat. / J.A. Montoya

La segona trobada de la Taula de Benestar Animal, reunida la setmana passada, va servir per posar en comú la diagnosi del futur Pla de Benestar Animal i per definir els objectius i les primeres actuacions generals que cal incloure en aquest pla. En aquest sentit, ja s’han creat dos grups de treball: un per abordar el tema de les colònies felines que hi ha a la ciutat i, un segon, per tractar l’actual sistema de recollida i manteniment d’animals perduts i abandonats.

En referència a les colònies de gats, entitats com Rodamons o Catlovers Paradise, que participen en la Taula, ja van apuntar a la primera trobada que les esterilitzacions que es realitzen periòdicament són insuficients. Només Rodamons es fa càrrec d’una seixantena de colònies a diferents punts de la ciutat. Les dues entitats reclamen més suport al consistori. La comissió específica que s’ha creat haurà de donar resposta a aquesta problemàtica.

En el mateix sentit, el grup de treball sobre l’actual sistema de recollida i manteniment d’animals perduts treballarà per fer propostes que millorin el model existent, que té febleses evidents. L’empresa Sir Can, amb seu a Olesa de Bonesvall, és qui gestiona el servei municipal de recollida i només s’emporta l’animal si no es localitza el propietari o aquest no el pot passar a recollir per Rubí. Així, quan un ciutadà detecta un animal perdut o abandonat avisa la Policia, però els vehicles de la Policia Local no estan preparats per transportar animals i, tot i que la comissària disposa de gàbies, no són funcions dels agents llegir els microxips per intentar localitzar el propietari. El govern espera tenir finalitzat el pla abans de finals d’any.

Millores a les zones d’esbarjo per a gossos

La Taula també ha de servir per establir una estratègia municipal per al manteniment i la millora de les zones d’esbarjo per a gossos, segons ha explicat el regidor de Benestar Animal, Andrés Medrano.

Mentrestant, l’Ajuntament ha incorporat millores a les dinou zones d’esbarjo per a gossos a la ciutat. Entre aquestes, s’ha col·locat una nova senyalització a totes les àrees, on es mostren les normes d’ús d’aquests espais i s’ha instal·lat il·luminació a la zona petita d’esbarjo amb tancament del carrer Topazi. A més, aquest 2021 està previst instal·lar il·luminació a les zones amb tancament de la masia de Ca n’Oriol i a la zona gran del carrer Topazi. També s’han col·locat 14 bancs i s’han plantat 13 arbres a diferents espais d’esbarjo. En paral·lel, s’han executat obres a la zona d’esbarjo amb tancament de l’Escardívol. Concretament, s’ha construït un mur perimetral i s’han fet moviments de terres per suavitzar els desnivells existents, agreujats per les pluges.

També s’han col·locat fonts a les zones amb tancament del carrer de Sedó, del parc de la Pau i la Natura i del carrer Mallorca. Per últim, s’ha reparat la tanca i s’ha col·locat una porta nova a la zona d’esbarjo del carrer Antoni Sedó.