Rubí viurà un Sant Jordi virtual en ple confinament

Imagen noticia
Dos robatoris al bar de les instal·lacions esportives de Can Rosés durant el confinament
20 de abril de 2020
Imagen noticia
Us recordeu del nom de la princesa de Sant Jordi?
22 de abril de 2020

Rubí viurà un Sant Jordi virtual en ple confinament

Imagen noticia

La diada de Sant Jordi s’havia de celebrar aquest dijous amb les habituals paradetes de llibres, de roses i múltiples activitats relacionades amb la lectura i la cultura. El confinament provocat per la crisi sanitària ha obligat a posposar una de les festes catalanes més tradicionals que es fan al carrer, que s’ha reprogramat pel 23 de juliol. Però, tot i això, tant les llibreries com el gremi de floristes han demanat a la ciutadania que aprofiti el confinament per celebrar un Sant Jordi virtual.

En aquesta línia, l’Ajuntament de Rubí proposa una diada sota el lema ‘Sant Jordi es queda a casa’ i substitueix les habituals activitats de la plaça Doctor Guardiet per activitats digitals. Els rubinencs podran trobar al web de l’ Ajuntament de Rubí el directori amb tota la informació dels establiments que haurien sortit al carrer amb motiu de la diada: Gràfiques Ventura, l’Ombra, Racó del Llibre, Vilalta, Lectors al tren i Skalibur. A més, els llibreters recomanaran llibres a la ciutadania a través del Facebook de l’Ajuntament de Rubí i també des de les seves xarxes socials i pàgines web.

L’Ajuntament també impulsa una campanya per tal que els infants recomanin llibres a altres infants a través d’Instagram amb l’etiqueta #santjordiesquedaacasa amb un vídeo de com a màxim 50 segons.
L’Ateneu i la Biblioteca han posat en marxa un taller col·lectiu per omplir les finestres i els balcons de Rubí amb figures i formes inspirades en l’imaginari de Sant Jordi. A més, també demanen que la ciutadania faci recomanacions literàries al Facebook i Instagram de la Biblioteca: facebook.es/bibliotecammt i instagram.com/bibliotecammt.

D’altra banda, Ràdio Rubí emetrà un programa especial amb el títol ‘Sant Jordi confinat’ d’11 h a 13 h, que inclourà recomanacions de llibres i música de 25 rubinencs d’àmbits diversos. A la tarda, de 17 h a 19 h s’emetrà el programa especial de Sant Jordi ‘Sons del passat’, conduït per Xavier Baltà.