diari logo cabecera 2020 WEBdiari logo cabecera 2020 WEBdiari logo cabecera 2020 WEBdiari logo cabecera 2020 WEB
  • Inici
  • Actualitat
    • Reportatges
  • Política
  • Economia
  • Cultura
  • Esports
  • Entrevistes
  • Opinió
  • Hemeroteca
  • Contacte

RUBI+D, un nou impuls?

  • Inici
  • Sin categorizar
  • RUBI+D, un nou impuls?
Imagen noticia
Inversió de més de 700.000 euros per millorar l’estació de Renfe
7 d'abril de 2016
Imagen noticia
La Societat Coral Unió Rubinenca inicia la tradicional cantada de Caramelles
11 d'abril de 2016

RUBI+D, un nou impuls?

L’alcaldessa de Rubí i el regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic i Local han anunciat recentment que aquest edifici es destinarà “únicament a la formació”. Una “formació adaptada a les necessitats reals”, que incideixi “en la baixa qualificació professional” i una “informació d’atenció personalitzada”, un “canvi d’imatge corporativa”. Però de què estem parlant? Des d’ICV Rubí volem fer tres reflexions i alguna pregunta al respecte.

La primera, benvingudes siguin totes les propostes que generin noves oportunitats per l’ocupació de les persones amb majors dificultats: joves i majors de 45 anys, en situació d’atur de llarga durada. I també per potenciar la formació en els àmbits professional, ocupacional, i de formació continua. La pregunta és: on és la novetat?

Aquesta ha estat la missió de RUBI+D des de la seva creació, l’any 1999, fa més de 17 anys. Només cal repassar les hemeroteques i les memòries d’aquells anys. Aquesta ha estat la tasca de l’IMPES (Institut Municipal de Promoció Econòmica i Social) des de la seva constitució l’any 1992. Convertint Rubí, en un referent de les iniciatives locals per la formació i la cooperació amb el món productiu. Alguns botons de mostra al respecte: Creació del CDTL, Centre de Difusió Tecnològica en col·laboració amb l’Institut Català de Tecnologia, 1992. Primeres jornades del món educatiu, món productiu i agents socials, 1993. Primer Fòrum Industrial d’empreses de Rubí, 1993. A més a més de les Escoles Taller, la creació del Centre d’Iniciatives Empresarials i Viver d’Empreses, i l’enfortiment del CFOR, com a centre de formació, orientació i inserció laboral.

Respecte a RUBÍ+D, un parell de ressenyes. Des del seu naixement l’any 1999, s’ha convertit en un centre de serveis compartits (iniciativa municipal), amb partenariat públic i privat per promoure el desenvolupament social econòmic i tecnològic. El març del 2000, la UOC s’instal·la, com a punt de suport a RUBI+D. El mateix any la Cambra de Comerç de Terrassa inaugura la seva delegació a RUBI+D.

Segona reflexió, RUBI+D va fer una aposta valenta, des del seu inici, per un tema avui fonamental. La promoció de l’eficiència energètica i les energies renovables. Febrer 2000: es crea el Centre d’Estudis i Formació de les Energies per promoure l’estalvi energètic i les energies renovables. La Declaració de Rubí, per una nova cultura energètica, es posa en marxa el 2002. S’aprova i es posa en marxa el projecte europeu URB-AL Energies renovables i oportunitats d’ocupació, en col·laboració amb l’UPC. És de lamentar que algunes d’aquestes iniciatives quedessin al calaix amb el nou govern socialista del 2003. El “Rubí brilla” d’avui té molt a veure amb aquell impuls i itinerari dels anys 90 i començament del 2000. Cal dir-ho per decència política i per justícia.

Tercera reflexió, som en un canvi de paradigma. El Vallès reflexiona sobre el futur industrial de la comarca: Declaració del Vallès Occidental cap a la segona reindustrialització. Ho hem d’aprofitar per apostar per un canvi de model productiu: coneixement, innovació, eficiència i energies renovables. En aquest sentit la transició energètica ha de constituir un aspecte fonamental de l’economia del Vallès. Una gran oportunitat per generar ocupació i professionalització de qualitat. Per fomentar la rehabilitació i regeneració d’habitatges i la captació d’energia solar i modernització ecològica als polígons industrials (objectius de la Cimera de París). Aquí si que tenim experiència, instruments i voluntat compartida, una gran oportunitat per noves ocupacions pels joves, per la requalificació de persones majors de 45 anys (com ja s’està fent a l’Ajuntament de Barcelona: 5000 auditories energètiques a les llars), per enfortir el teixit de treballadors autònoms i generar noves oportunitats a centenars de petites i mitjanes empreses de la comarca.

No podem, de cap manera, perdre aquest tren. Ens juguem el nostre futur.

Subscriu-te al butlletí setmanal de Diari de Rubí

Consultoria Moreno Martinez Rubí

EL + LLEGIT

Sanger Abogados Rubí

BELLESA I MODA

Com evitar l’encrespament del cabell quan plou

MASCOTES

En busca del eslabón perdido

PUBLIREPORTATGE

Restaurante L'Esquineta
Odontològics Rubí Clínica Dental

XARXES SOCIALS

Balmes Rubí

Versió digital de Diari de Rubí, amb tota la informació, l'actualitat i notícies de la ciutat.

Contacte

  • 609 03 22 89
  • [email protected]
c. Pere Esmendia, 25, 1r 2a

Informació

  • Avís legal
  • Política de privacitat
  • Política de cookies
  • Mapa del lloc
© Diari de Rubí. Tots els drets reservats. Disseny web: Turipano360