Saques gratuïtes per fomentar la recollida de restes vegetals a les urbanitzacions

Imagen noticia
Horari especial al cementiri per la festivitat de Tot Sants
16 de octubre de 2019
Manifest
18 de octubre de 2019

Saques gratuïtes per fomentar la recollida de restes vegetals a les urbanitzacions

Imagen noticia

L’Ajuntament començarà a repartir la setmana vinent saques de ràfia en algunes urbanitzacions de la ciutat per promoure la recollida de les restes vegetals. Aquesta iniciativa persegueix un doble objectiu, reduir l’incivisme al voltant dels contenidors i fomentar la correcta separació dels residus.

Les saques estan pensades per a dipositar-hi petites restes vegetals de l’hort o el jardí, com ara gespa, fullaraca, restes de plantes o rams de flors. Un cop plena, la saca és molt útil per transportar aquests residus fins al contenidor de la matèria orgànica, on s’han d’abocar. La saca, en canvi, no s’ha de llençar, ja que és reutilitzable.

A més, aquests recipients són més resistents que les bosses de plàstic. Això permet aixafar les restes vegetals sense que la saca es trenqui i, per tant, guanyar capacitat.

Les 1.600 unitats previstes es distribuiran de forma gratuïta a les urbanitzacions de Can Serrafossà, Els Avets, La Perla, Ximelis, Can Vallhonrat i en aquelles cases ubicades a Can Fatjó i Sant Jordi Parc que tenen jardí.

Telèfon Verd
Pel que fa a les restes vegetals grans i llenyoses, existeix el servei gratuït de recollida de poda. Per fer-ne ús, cal fer un farcell amb aquestes restes i trucar al Telèfon Verd 900 130 130 (93 699 98 01 en el cas de trucar des d’un telèfon mòbil) per concretar el dia de recollida. El servei de gestió de residus s’ho endurà del portal de casa.