Segona edició del programa d’inserció laboral ’30 plus’

Imagen noticia
Fondistes Rubí, a la Sant Silvestre del Masnou
27 de diciembre de 2017
Imagen noticia
Tanques i vent
29 de diciembre de 2017

Segona edició del programa d’inserció laboral ’30 plus’

Imagen noticia

L’Ajuntament de Rubí ha rebut una subvenció de 110.000 euros per posar en marxa la segona edició del ’30 plus’, una proposta que combina la prospecció, l’orientació, l’acompanyament a la inserció i la formació. A través del programa, 25 persones de més de 30 anys, principalment rubinencs que estiguin a l’atur, poden trobar feina.

El ’30 plus’ identifica els llocs de treball que les empreses necessiten cobrir i ajusta la formació que s’ofereix als participants a les necessitats de les vacants. Així, les persones reben orientació i acompanyament en el procés de contractació i formació; i les companyies obtenen una subvenció equivalent al salari mínim interprofessional durant la duració del contracte, que podrà ser a mitja jornada o a jornada completa per un mínim de mig any i un màxim de nou mesos.

El Servei d’Ocupació Municipal s’encarregarà de la selecció de persones candidates a través de sessions informatives i durant tot el projecte es tutoritzarà a cada participant per treballar la seva inserció laboral. Fins a l’1 de juliol del 2018 es farà prospecció d’empreses per trobar ofertes laborals que encaixin amb el perfil ocupacional dels possibles candidats.

El projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Servei Públic de Treball Estatal. Les persones participants han de desenvolupar obligatòriament les actuacions de formació, orientació i contracte de treball.

El regidor de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, ha explicat que la primera edició del ’30 plus’ va funcionar molt bé: «Tots els participants van trobar feina, a més de generar un molt bon diàleg amb el teixit empresarial».