Sorea presenta el Bioservei de Clavegueram, un sistema innovador per a una gestió més sostenible de la xarxa de clavegueram

Imagen noticia
El cupó diari de l’ONCE reparteix 70.000 euros a Rubí
17 de enero de 2020
Imagen noticia
El Vallès demana al Ministeri d’Indústria cooperació per reimpulsar la indústria de la comarca
21 de enero de 2020

Sorea presenta el Bioservei de Clavegueram, un sistema innovador per a una gestió més sostenible de la xarxa de clavegueram

Imagen noticia

Sorea, l\’empresa gestora del servei integral de l\’aigua a Rubí, ha presentat aquest dilluns una innovadora tecnologia per avançar cap a una gestió més sostenible de la xarxa de clavegueram. El nou Bioservei de Clavegueram incorpora els principis de l\’economia circular i implementa tecnologies adreçades a l\’autosuficiència energètica i les emissions zero.

La xarxa de clavegueram local recull tant les aigües residuals com les pluvials. Segons Enric Coll, responsable de Clavegueram de Sorea, Rubí ja utilitzava un sistema de gestió amb tecnologies pioneres per a una gestió més eficient del clavegueram, com ara amb revisions prèvies i periòdiques que permetien avançar-se als problemes. Amb la implementació del Bioservei de Clavegueram es dona un pas més per a una gestió més sostenible, ha assenyalat Coll.

La nova metodologia vol contribuir a l\’assoliment de l\’Agenda 2030 i persegueix objectius ambiciosos. Entre aquests, vol assolir les emissions 0 gràcies a l\’ús de vehicles de gas i a la utilització dels primers vehicles de clavegueram amb segell ECO de la Direcció General de Trànsit. Així, s\’aconsegueix una reducció del 70% de les emissions de CO2, en relació amb la gestió tradicional.

Un altre dels avantatges del Bioservei és l\’ús d\’energia verda i la transició cap a l\’autosuficiència gràcies a la compra de l\’energia de fonts renovables i a iniciatives d\’autoconsum com la instal·lació de plaques solars a les seves bases d\’operacions de clavegueram. També contribueix a assolir el residu 0, a través d\’una iniciativa de rentat de les sorres extretes del clavegueram per al seu reaprofitament.

El nou model també redueix un 80% el consum d\’aigua a les neteges gràcies a l\’ús de camions dotats de tecnologia que permet aprofitar l\’aigua residual que discorre per la xarxa i a més, l\’ús de tecnologia i robòtica d\’última generació, com ara robots d\’inspecció TV de l\’interior de canonades en 3D o drons específics. Les inspeccions amb equips d\’última generació permeten discriminar els trams que requereixen neteja dels ja net, per la qual cosa s\’evita malbaratar aigua.

Una xarxa envellida
Coll també ha explicat que la xarxa de clavegueram de Rubí té un bon manteniment, però que s\’està envellint per la qual cosa és necessari preveure les inversions necessàries. En aquest sentit, el regidor de Sostenibilitat i Medi de Rubí, Andrés Medrano, qui ha assistit a la presentació, ha anunciat que en aquest primer semestre de l\’any s\’enllestirà un Pla Director del Clavegueram que permetrà planificar les actuacions i inversions a la xarxa.