El Vallès demana al Ministeri d’Indústria cooperació per reimpulsar la indústria de la comarca

Imagen noticia
Sorea presenta el Bioservei de Clavegueram, un sistema innovador per a una gestió més sostenible de la xarxa de clavegueram
20 de enero de 2020
Continuem igual (o pitjor)
22 de enero de 2020

El Vallès demana al Ministeri d’Indústria cooperació per reimpulsar la indústria de la comarca

Imagen noticia

El secretari general d’Indústria i de petita i mitjana empresa del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, Raül Blanco, ha mantingut una trobada amb els alcaldes i alcaldesses dels municipis pel Pacte per a la Reindustrialització del Vallès Occidental. Durant la reunió, els representants municipals li han explicat l’experiència del pacte a la comarca i li van presentar quatre projectes que s’han prioritzat per donar una resposta efectiva a les noves situacions i dificultats del sector.

Entre aquests, l’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, ha donat a conéixer el projecte per a la revitalització dels espais productius que vol modernitzar els polígons, amb mesures com la generalització de la fibra òptica, el foment de les associacions actives o plans integrals de mobilitat, entre altres.

Laura Campos, alcaldessa de Montcada, ha presentat el projecte per a la Prevenció i reacció davant els Expedients de Regulació d’Ocupació (ERO), que vol establir mecanismes de detecció i anticipació de possibles casos de crisi empresarial per abordar-los de forma integral i concertada.

El tinent d’alcalde de Terrassa, Isaac Albert, s’ha referit al tercer projecte del pla de xoc, que fa referència a la Xarxa i serveis de fabricació digital, mentre que la tinenta d’alcalde de Sabadell, Montse González, ha estat l’encarregada de presentar el projecte ‘El Vallès arrelat a la Indústria’, que vol sensibilizar la societat de la importància del sector industrial.

El representant del govern espanyol, qui ha destacat la tradició industrial del Vallès Occidental i ha felicitat la comarca «pels deures ben fets» en referència al Pacte per a la reindustralització, ha mostrat «tot el suport del ministeri en totes les mesures que s’han explicat durant la reunió i davant la situació actual que viuen algunes empreses», que han presentat un ERO.