El Forn Aribau tanca les cinc botigues per jubilació dels propietaris

can calopa
El Rubí d’abans: El molí de Can Calopa
21 de julio de 2022
Lavabos d’una vintena d’equipaments públics, a disposició de persones amb malaltia inflamatòria intestinal
21 de julio de 2022

El Forn Aribau tanca les cinc botigues per jubilació dels propietaris

La trentena de treballadors, principalment rubinencs, que s’han trobat inesperadament a l’atur agraeixen les mostres de suport que han rebut per part de la ciutadania

Els establiments van abaixar persianes un cop lliurats els encàrrecs per Sant Pere. / M. C

El Forn Aribau, que comptava amb quatre establiments a la ciutat i un a Les Fonts, va abaixar persianes de totes les botigues el 27 de juny per no tornar-les a obrir més. La decisió de tancar els establiments per la jubilació dels propietaris va agafar per sorpresa a la plantilla, a qui la direcció, acompanyada per l’advocat, va comunicar la notícia en una reunió al matí, a la qual havien estat convocats diumenge 26.


Alguns d’aquests treballadors, una trentena entre dependentes, forners i pastissers, feia prop de trenta anys que hi treballaven als coneguts forns i la seva edat mitjana és d’uns 50 anys.


“Emocionalment, estem dolguts per les formes com ens van comunicar el tancament”, apunta una de les treballadores, qui recorda que quan l’empresa havia patit algun daltabaix al llarg dels anys, tots havien posat de la seva part per tirar-la endavant. “Sense cap notificació prèvia, sense indemnització, d’un dia per l’altre…”, assenyala.


La plantilla n’és conscient que la llei empara el tancament per jubilació i que l’empresa no està obligada a cap mena d’indemnització. “No hi ha res a dir”, reconeixen, però admeten que “a escala humanan ens esperàvem un altre tracte, després de tants anys treballant”.

Mostres de suport
Malgrat tot, els treballadors han volgut, a través de Diari de Rubí, agrair les nombroses mostres de suport que han rebut per part de la ciutadania durant aquests dies. També han aprofitat per acomiadar-se de la que durant tants anys han estat la seva clientela, de la qual “no ens vam poder acomiadar com ens hauria agradat després de tant de temps”.


A la porta d’una de les botigues es pot llegir encara un concís comunicat: “Tancat per jubilació. Agraïm la seva fidelitat. Disculpin les molèsties”.

Una concisa nota en un paper informa els clients del tancament. / M. C