Torna la Festa Major de Rubí amb més d’una setantena d’activitats entre el 25 i el 29 de juny

El grup d’Espai d’Art del SRC inaugura l’exposició ‘El Silenci’ a la Biblioteca
17 de junio de 2021
maria barbal
Maria Barbal presenta a Rubí ‘Tàndem’, una novel·la sobre la maduresa vital i espontània
18 de junio de 2021

Torna la Festa Major de Rubí amb més d’una setantena d’activitats entre el 25 i el 29 de juny

L’alcaldessa, Ana M. Martínez, i el regidor Moisés Rodríguez, amb el cartell de la Festa. / Ajuntament-Localpres

La Festa Major de Sant Pere tornarà a celebrar-se a Rubí després que l’any passat només es van poder organitzar alguns pocs actes de forma simbòlica.

El més destacat és que la majoria d’activitats tindran accés restringit i caldrà reservar prèviament per tal d’evitar aglomeracions. No només hi haurà activitats al Castell i La Sala, sinó que s’incorpora l’Arborètum del Castell, on s’ubicarà un espai de moda, cultura i disseny i una zona habilitada amb foodtrucks. També es faran activitats als patis de les escoles, al Celler, l’Ateneu, la Biblioteca i la plaça Pere Aguilera, entre altres.

Tot i que algunes de les activitats més mítiques de Sant Pere no es podran fer, per exemple les Gitanes, el consistori ha pogut impulsar més d’una setantena d’activitats, amb el suport de les entitats locals.

La Festa Major donarà el tret de sortida el 25 de juny amb el pregó, a càrrec de les directores de les residències de Rubí. El mateix divendres hi haurà el concert del RRandom La Sonrisa de Júlia i Dorian, concerts impulsats per La SoniK, una audició de sardanes, un raval estàtic i un concert de blues.

El 26 de juny hi ha programades activitats esportives durant tot el matí i a la tarda hi haurà l’espectacle del CasalXou –les entrades es poden recollir els dijous i divendres de 17 h a 20 h a la taquilla de La Sala–. Cap al vespre, es farà el Revival amb Los Sirex i Abba The New Experience, i els concerts Hija de la Luna i Versión Imposible. També hi haurà el concurs de colles sardanistes, un concert de jazz i espectacles de circ, que tornen al Celler.

El diumenge, l’Arborètum acollirà diversos concerts i activitats, mentre que a La Sala hi haurà un concert líric i a l’escola Montessori, danses tradicionals gallegues. També hi haurà espai per a l’envelat a la fresca de l’Obrador Coral, amb quatre músics, un pianista i cantants solistes acompanyant el cor.

El 28 de juny hi haurà una altra audició de sardanes, espectacles infantils i l’obra de teatre ‘Carlos, Benjamí&Héctor Show. L’espectacle més trinqueru!’. També aquest dia, el Pau Casals acollirà diverses activitats pel Dia de l’Orgull LGBTI i al Castell hi haurà la ballada de l’Esbart.


L’últim dia de Festa Major, el dia de Sant Pere, serà el torn de la plantada de gegants, la missa i la clàssica trobada de Peres, Petres, Paules i Paus. A la tarda, hi haurà un concert de sardanes i música per a cobla, un concert de blues, la cantada d’havaneres i tancarà les festes el Piromusical, que serà en format reduït.

L’Ajuntament ha explicat que algunes activitats poden variar el seu horari en funció de les restriccions, ja que ara s’ha obert la possibilitat que l’oci nocturn acabi a les 3.30 h.