Treballadors de Correus de Rubí denuncien que no s’ha aplicat el protocol després de conèixer un cas positiu de coronavirus

Imagen noticia
Els infants amb TEA o TDAH poden sortir al carrer acompanyats durant el confinament
24 de marzo de 2020
Imagen noticia
Una quinzena d’avis de la residència Amanecer estan pendents del resultat del test per saber si tenen coronavirus
26 de marzo de 2020

Treballadors de Correus de Rubí denuncien que no s’ha aplicat el protocol després de conèixer un cas positiu de coronavirus

Imagen noticia

L\’oficina de Correus a Rubí té un cas positiu de coronavirus, segons ha informat el sindicat CGT de l\’empresa. Es tracta d\’una persona que va agafar la baixa el 13 de març, però no va ser fins 7 dies més tard que els sindicats van tenir coneixement que la persona tenia COVID-19. \»El protocol diu que cal desallotjar l\’oficina, desinfectar i posar la plantilla en quarantena, però això no s\’ha complert\», ha explicat Carlos Almagro, de la CGT de Correus de Rubí. De fet, no es va desinfectar l\’oficina fins aquest dimarts, 11 dies després que la persona infectada agafés la baixa, no s\’ha aïllat cap treballador i a l\’oficina de Correus es treballa amb normalitat.

Segons ha explicat Juan Antonio Majón, de CGT Correus Vallès, la direcció de l\’empresa ha descartat l\’aïllament, perquè considera que el treballador afectat no ha tingut contacte amb la resta d\’empleats: \»Això és molt irresponsable, la direcció de Correus no té consciència que això és una crisi sanitària i posa per damunt els interessos de l\’empresa a la salut dels treballadors\». També ha dit que hi ha persones amb símptomes compatibles amb COVID-19 a les quals encara no se\’ls ha fet el test.

En canvi, Almagro ha dit que la persona infectada, que treballa fent repartiment, sí que ha tingut contacte amb la resta de treballadors, especialment durant els esmorzars. \»No s\’ha aplicat el protocol i els treballadors estem nerviosos i tenim por perquè, a més, tampoc tenim tot l\’equip de protecció\». Segons ha explicat aquest empleat, no hi ha mascaretes per a tota la plantilla, el gel desinfectant individualitzat va arribar ahir i els guants també van arribar tard. A l\’oficina de Correus de Rubí hi treballen prop d\’una trentena d\’empleats.