Tres rubinencs són evacuats d’Indonèsia després de l’episodi de terratrèmols

Imagen noticia
Cada rubinenc genera 426 kg de residus a l’any, per sota de la mitjana catalana i europea
10 de agosto de 2018
Imagen noticia
Homenatge a les víctimes de l’atemptat de Barcelona un any després
17 de agosto de 2018

Tres rubinencs són evacuats d’Indonèsia després de l’episodi de terratrèmols

Imagen noticia

El terrible episodi de terratrèmols patit a les illes d’Indonèsia durant els últims dies ha afectat tres rubinencs, evacuats de les illes Gili i Lombok durant la seva estada al país asiàtic. Toni L. (26 anys), Raül C. (28 anys) i Montse C. (30 anys) passaven les seves vacances a Indonèsia quan el primer terratrèmol de magnitud 6,9 va sacsejar Lombok, Bali i l’arxipèlag Gili el passat 5 d’agost. Afortunadament els turistes rubinencs es troben en bones condicions i han pogut volar a destins segurs.

Raül C. i Toni L., mestres d’infantil i primària a la nostra ciutat, es trobaven al seu bungalow ubicat a l’illa de Gili Air en el moment del sisme. L’hotel on s’allotjaven es va desplomar, tot i que el sostre del bungalow on dormien no els va caure a sobre. En aquell moment van córrer espantats a refugiar-se en el punt més alt de l’illa amb ajuda d’habitants locals. Van passar la primera nit a només 6 metres d’alçada, fins assegurar-se que les previsions d’un tsunami finalment no es complien.

El matí següent, van dirigir-se al port de Gili Air, on hi havia 500 persones intentant agafar un vaixell cap a Lombok. Raül C. critica la passivitat de l’ambaixada espanyola: «Ha estat un caos, des de l’ambaixada només feien tuits i ens van dir que ens apanyéssim pels vols amb les companyies, que ells no podien fer res, així que els van comprar les nostres famílies des de Barcelona», explica en declaracions a Eldiario.es. Els dos veïns de la nostra localitat van volar a Jakarta després de passar un dia a l’aeroport de Lombok i ja es troben a Catalunya.

Per la seva banda, l’altra rubinenca afectada pels terratrèmols, Montse C., es trobava de compres a Lombok quan va començar el terratrèmol. Afortunadament va poder desplaçar-se en avió fins a Malàisia el dia següent al succés. 200 turistes espanyols van quedar atrapats a les illes indonèsies durant l’episodi de terratrèmols iniciat el 5 d’agost, una tragèdia que ha provocat més de 430 morts, 15.000 ferits i 400.000 desplaçats.