Trobada entre el regidor d’Educació i les associacions de famílies d’alumnes

Imagen noticia
Victòria del Cent Patins a la pròrroga contra el Tsunamis
2 de noviembre de 2020
Imagen noticia
El Consell General de la Taula de la Competitivitat Industrial valora la feina feta
4 de noviembre de 2020

Trobada entre el regidor d’Educació i les associacions de famílies d’alumnes

Imagen noticia

El regidor d\’Educació, Víctor García, s\’ha trobat aquest dilluns amb les Associacions de Famílies de l\’Alumnat (AFA) dels diversos centres educatius de Rubí, en la que ha estat la primera reunió del curs.

Està previst que les reunions es facin de forma periòdica per tal d\’enfortir el vincle entre l\’administració local i la comunitat educativa. \»Volem que la regidoria d\’Educació sigui un membre més de la comunitat educativa de la ciutat, perquè treballar d\’acord amb les famílies i els docents ens farà més eficients\».

Els temes centrals de la trobada han estat la situació d\’emergència sanitària i les propostes pels casals d\’estiu. Les escoles han traslladat al regidor les dificultats tècniques i econòmiques per desenvolupar activitats de lleure a causa de les restriccions sanitàries. Per fer-hi front, el consistori s\’ha compromès a fer difusió de les activitats de lleure dels centres entre les famílies per incentivar la participació i a estudiar la possibilitat de contractar les entitats i empreses de lleure directament per equilibrar l\’oferta d\’extraescolars.

En relació als casals d\’estiu, el responsable polític ha emplaçat les AFA a començar a treballar l\’oferta d\’estiu tenint en compte que hi poden haver diferents escenaris. La intenció de l\’Ajuntament és que siguin les AFA les qui organitzin els casals si cal amb l\’ajut de la regidoria d\’Educació.

D\’altra banda, Víctor García ha explicat que s\’està treballant per impulsar un sistema de beques per a les famílies en funció del nivell de renda per tal de facilitar els casals als infants més vulnerables. L\’Ajuntament també donarà continuïtat a les activitats ja iniciades l\’estiu de 2020: els tallers de reforç educatiu i els casals artístics.

La propera trobada entre les dues parts està prevista a mitjans de desembre.

L’AFA de Maristes adquireix purificadors per les aules
D\’altra banda, l\’AFA de Maristes Rubí ha adquirit 55 purificadors d’aire amb filtre HEPA, un per cada aula de l’escola. Segons ha explicat l’associació, han cregut convenient fer aquesta inversió per millorar la seguretat dels infants, que cada dia han de romandre dins les classes amb les finestres obertes, exposats a elements com el fred, l’aire o la pluja.

Els purificadors, que s’instal·laran a les aules, filtren les partícules contaminants i els patògens i inclouen una tecnologia per garantir una millor protecció davant de bacteris i virus en suspensió a l’ambient.

Els aparells podran seguir sent utilitzats un cop passi la pandèmia per purificar l’aire de les classes per a benefici de tots els alumnes, especialment aquells que tenen problemes respiratoris i d’al·lèrgia.

L’AFA ha explicat que els purificadors han estat instal·lats aquest dimarts.