Última mobilització abans de l’estiu per unes pensions dignes i una sanitat de qualitat

Imagen noticia
Cinc infants saharauis passaran les seves vacances a Rubí
17 de junio de 2019
Cartes de la Ciutadania
21 de junio de 2019

Última mobilització abans de l’estiu per unes pensions dignes i una sanitat de qualitat

Imagen noticia

El Moviment per unes Pensions Públiques Dignes a Rubí, amb el suport de la Plataforma Rubí Sanitat, s\’ha mobilitzat aquest dimarts al matí per última vegada abans de les vacances. Això sí, han deixat molt clar que després del parèntesi estival, concretament el dimarts 17 de setembre, tornaran a sortir al carrer per seguir lluitant per les seves reivindicacions.

Entre aquestes, que es garanteixi el sistema públic de pensions, que les pensions mínimes s\’estableixin en els 1.080 euros i que es revalorin en funció del cost real de la vida. Durant l\’assemblea prèvia a la manifestació, que ha tingut lloc com és habitual a la plaça Pere Aguilera, els pensionistes també han llegit un manifest redactat pel moviment de pensionistes de Terrassa, on s\’alerta del nou model laboral que es podria acabar imposant a l\’estat espanyol.

Conegut com la \’motxilla austríaca\’, es tracta d\’un model que es va implantar a Àustria a principis de la dècada del 2000 en el qual el mateix treballador es paga la seva pensió a partir de percentatges procedents del seu sou brut. Les empreses contribueixen mensualment a un fons de pensions de cada treballador, a partir de la retenció del seu sou brut d\’un 1,53% anual. A canvi desapareixen les indemnitzacions per acomiadament i el treballador pot anar acumulant durant la seva vida laboral o bé retirar-lo si ho necessita perquè és acomiadat. Aquests fons són gestionats per entitats financeres privades.

Els manifestants, prop d\’un centenar, també una continuïtat reclamant una sanitat pública de qualitat a la ciutat i urgències pediàtriques les 24 hores, a més de demanar un Rubí lliure d\’abocadors i de més suport a les persones que s\’enfronten a un procés de desnonament.

La marxa ha realitzat un recorregut pel centre fins a la Mútua de Terrassa i des d\’allà cap a l\’Estació de Ferrocarrils.