Un centenar de llars del Vallès se sumen a l’autoconsum solar

Imagen noticia
Les obres, lema de les festes del carrer Sant Jaume
25 de julio de 2018
Imagen noticia
Un nombrós públic assisteix a la presentació del llibre ‘Mensajes del Montsec’ de Montse Clemente
27 de julio de 2018

Un centenar de llars del Vallès se sumen a l’autoconsum solar

Imagen noticia

Més d’un centenar de llars del Vallès s’han inscrit en la campanya d’autoconsum solar ‘Impuls Solar Vallès’, promoguda per la cooperativa Som Energia per fer arribar a la població una opció real i econòmica de consum d’energia renovables.

Impuls Solar Vallès és la primera experiència de compra col·lectiva d’instal·lacions d’autoproducció solar d’electricitat de Som Energia. Està promogut pels grups locals de Som Energia de Sant Cugat, Rubí, Terrassa, Sabadell i Baix Vallès.

La iniciativa va arrencar al març quan es va obrir el concurs per a elegir l’empresa que oferirà el servei integral de la instal·lació, que inclou el material, la instal·lació i la legalització, a partir dels criteris i condicions establerts pel grup impulsor de la campanya. L’empresa enginyera seleccionada va ser Sud Renovables.

Al maig, un cop escollida l’empresa, es van obrir les inscripcions a la ciutadania del Vallès. En tan sols 60 dies, es va assolir i superar l’objectiu de les 100 inscripcions, ja que 115 persones es van apuntar a la campanya.

En aquests moments, s’està iniciant la fase d’estudi i plantejament de cada cas. Sud Renovables farà un estudi personalitzat i una primera visita tècnica a cada habitatge participant per determinar els detalls de la instal·lació.

Està previst que al setembre es puguin començar a realitzar les feines de muntatge que requeriran uns dos dies per llar. Després la instal·lació ja estarà llesta per començar a funcionar, a l’espera de la tramitació de la seva legalització, que sol trigar entre 2 i 4 mesos.

Gràcies a l’esforç dels diferents agents implicats, Impuls Solar Vallès contempla a més la donació d’una instal·lació de plaques fotovoltaiques a una organització social de la zona. Els grups locals escolliran l’entitat beneficiària.

Aquesta campanya de compra col·lectiva d’instal·lacions d’autoproducció solar d’electricitat de Som Energia s’ha posat en marxa al Vallès i la intenció és poder replicar la iniciativa a altres zones del territori.

Només 4 habitatges a Rubí
Tot i que la proposta ha superat les expectatives, amb 115 inscripcions en només dos mesos, el nombre d’interessats a Rubí ha estat escàs, amb només 4 famílies, lluny de les 22 de Terrassa o les 18 de Sant Cugat del Vallès.