Un hotel de Rubí acollirà malalts de coronavirus de l’Hospital General

Imagen noticia
L’Ajuntament ofereix una moratòria en el pagament del lloguer que afecta 152 famílies
31 de marzo de 2020
Imagen noticia
La Mútua de Terrassa fa un llibre amb les cartes d’afecte per a professionals i pacients que han rebut
2 de abril de 2020

Un hotel de Rubí acollirà malalts de coronavirus de l’Hospital General

Imagen noticia

L’Hotel Rubí Barcelona s’està habilitant per acollir pacients lleus de COVID-19 que ja no necessiten estan ingressats en un centre hospitalari, segons ha dit l\’Ajuntament de Sant Cugat en el seu perfil de Twitter. Es tracta de persones donades d’alta de l’Hospital General de Catalunya que no poden fer bé l’aïllament a casa, ja sigui perquè no tenen prou espai o perquè conviuen amb persones que tenen factors de risc.

L\’Ajuntament de Sant Cugat també ha explicat que l’Hotel Park Sedó, també a Rubí, acollirà sanitaris, que o bé tenen dificultats de mobilitat o bé han d’aïllar-se de les seves famílies perquè conviuen amb persones amb factors de risc. El QGatHotel ja acull des de dilluns una trentena de sanitaris de l’Hospital General.

D’altra banda, fa dies que s’està habilitant la pista coberta d’atletisme de Sabadell per tal que funcioni com un hospital temporal amb més de 200 llits. Es tracta d’una instal·lació que servirà per donar cobertura a tota la comarca, segons va informar la consellera de Salut, Alba Vergés.

La pista d’atletisme acollirà 214 llits de pacients que necessiten atenció mèdica de l\’Hospital Parc Taulí, un fet que permetrà alliberar recursos i destinar-los a cures més intensives. Està previst augmentar en 223 llits més les unitats de crítics i semicrítics del centre hospitalari de Sabadell.

Personal del Servei d\’Emergències Mèdiques (SEM), de Metges sense Fronteres, del Departament de Salut i l\’exèrcit ja estan treballant perquè pugui estar a punt a partir de la setmana vinent.

Recordem, d’altra banda, que la setmana passada els ajuntaments de Rubí, Terrassa i Castellbisbal van sol·licitar la instal·lació de dos equipaments sanitaris d\’emergència a la zona: un hospital de campanya al pavelló de Can Jofresa de Terrassa i un centre d\’emergència sanitària al pavelló poliesportiu de La Llana de Rubí.