En Comú Podem Rubí ha presentat aquest dissabte algunes de les seves propostes en matèria de transparència i participació. Entre aquestes, hi ha la de nomenar a cada barri un regidor de referència a qui el veïnat pugui adreçar periòdicament les seves reivindicacions i preocupacions, així com facilitar l\’accés de la ciutadania als plens municipals.
Així ho han apuntat Ànnia Garcia i Andrés Medrano, candidats número 1 i 2 respectivament de la coalició, durant un acte de campanya davant el parc de la Pau i la Natura. Per Medrano, \”aquest ajuntament no es creu la participació i no és suficientment transparent\”, fet que ha provocat \”un allunyament clar de la ciutadania\”.
Per revertir aquesta situació, En Comú Podem proposa el nomenament d\’un regidor de barri, amb qui els veïns i veïnes puguin mantenir una comunicació contínua i directa amb l\’Ajuntament. També defensa una participació molt més oberta, informant amb temps suficient dels temes que es tractaran a cada ple per tal que els veïns puguin assistir-hi i opinar. A més, aposten per realitzar algunes sessions plenàries al llarg de l\’any fora de la sala Enric Vergés, on se celebren actualment, en espais amb més capacitat per a públic, i un ple anual de ciutat al teatre La Sala, on el govern rendeixi comptes de la seva gestió davant la ciutadania.
Medrano també ha explicat que la coalició proposa destinar 750.000 € als pressupostos participatius, enfront dels 150.000 € de l\’any passat, quantitat que considera \”ridícula\”. A més, volen que qualsevol inversió de l\’Ajuntament superior al 3% del pressupost sigui sotmesa per norma a un procés de participació. \”Cal un canvi de filosofia, que es tracti la ciutadania com a majors d\’edat, com a adults\”, considera el candidat.
La gestió de l\’Ajuntament
Segons l\’alcaldable, Ànnia Garcia, el principal repte del nou govern que surti de les eleccions del 26 de maig és la gestió interna de l\’Ajuntament. En aquest sentit, Garcia ha plantejat tres qüestions que En Comú Podem Rubí considera prioritàries per millorar aquesta gestió: la consolidació de la plantilla municipal, la reordenació del departament legal i, especialment, el de Recursos Humans, i un replantejament dels recursos humans.
Pel que fa a la consolidació de la plantilla municipal, l\’alcaldable ha lamentat que Rubí tingui \”l\’Ajuntament amb més precarietat laboral de tot l\’estat espanyol\”. Per això, es comprometen a establir un acord necessari amb tots els agents socials del consistori per fixar el calendari i els processos necessaris per estabilitzar la plantilla. \”És bàsic per tal que es puguin oferir els serveis de qualitat que aquesta ciutat mereix\”, ha apuntat.
Respecte a la reordenació del departament legal i el de Recursos Humans, García assenyala que és vital que aquests funcionin adequadament i que els seus caps hagin estat seleccionats amb processos clars i transparents per tal que aquests llocs de treballs estiguin ocupats pels millors professionals i sense ombres de dubtes.
Finalment, En Comú Podem Rubí creu que hi ha departaments i serveis com el de Medi Ambient o el de Servei de la Dona, entre altres, que no comptem amb els recursos humans suficients, per la qual cosa consideren necessari fer una reordenació dels recursos humans en funció dels objectius a assolir.
Ernest Urtasun, a Rubí
Els candidats locals d\’En Comú Podem Rubí han estat acompanyats per Ernest Urtasun, candidat de Catalunya en Comú a les eleccions europees, qui ha expressat el seu suport a la candidatura d\’En Comú Podem Rubí: \”A Rubí, han constituït una candidatura valenta, reforçada, molt potent, amb un programa molt treballat i amb propostes molt concretes\”.
Urtasun ha recordat la importància de les eleccions europees, ja que és a Europa on es decideixen moltes de les qüestions que afecten el dia a dia de la gent i ha demanat el vot per a la seva candidatura. \”Volem anar a Europa a posar fi a l\’austeritat imposada i a desenvolupar marcs legals que permetin donar resposta a allò que pateix la gent aquí\”, ha dit en referència a la precarietat laboral, a les dificultats per accedir a l\’habitatge, a les retallades en drets socials com la sanitat o l\’educació i a la contaminació mediambiental.