Una cinquantena de persones sol·liciten una parcel·la dels horts municipals de Cova Solera

Imagen noticia
Troben el cos sense vida d’un home a la riera de Rubí arrossegat per l’aigua
17 de agosto de 2018
Imagen noticia
Un jugador de la Unió Esportiva Rubí rep tres cops de puny en un amistós
21 de agosto de 2018

Una cinquantena de persones sol·liciten una parcel·la dels horts municipals de Cova Solera

Imagen noticia

L’Ajuntament ha rebut 52 sol·licituds per poder utilitzar una parcel·la dels horts municipals de Cova Solera destinats a l’autoconsum. El consistori oferia un total de 65 autoritzacions de tres anys de durada, de les quals 16 s’havien reservat prèviament a persones derivades de Serveis Socials. La resta estaven destinades a pensionistes, aturats de llarga durada, altres ciutadans i entitats.

De les sol·licituds rebudes, 20 són de pensionistes, quatre de persones de llarga aturada, 27 d’altres ciutadans interessats i una d’una entitat. De totes aquestes, cinc s’han hagut de desestimar perquè no complien els requisits del concurs públic.

Des de la setmana passada, les persones sol·licitants poden consultar en línia la relació provisional de sol·licituds admeses i excloses i formular-hi al·legacions si ho consideren oportú. Un cop finalitzat el termini de presentació de les al·legacions, s’aprovarà el llistat definitiu i en el cas dels horts destinats a ciutadans en general, es farà un sorteig públic per a la seva resolució.

Horts ecològics
Les persones que obtinguin finalment l’autorització podran utilitzar durant tres anys una superfície de terra de conreu de 39 m2, de forma individual o amb altres usuaris. Els beneficiaris disposaran d’1 m3/m2 anual d’aigua -si se supera el consum d’aigua s’haurà de pagar-, així com de taquilles personals i lavabo situats en un edifici comunitari. A canvi, hauran d’abonar la corresponent taxa municipal per utilització privativa del domini públic, que ascendeix a 57,9 euros a l’any, tot i que estan contemplades bonificacions.

Els horts municipals són ecològics i per tant, les persones que no tinguin coneixements en aquesta matèria, hauran de fer un curs.

El projecte d’horts municipals pretén oferir una activitat d’oci que millori el benestar personal de rubinencs a l’atur o en risc d’exclusió, millorar l’alimentació i el subministrament d’aliments a través de l’autoconsum de les parcel·les individuals de l’hort i oferir un entorn de relació social. També es busca donar eines i suport en l’àmbit de la inserció laboral en àmbits relacionats amb l’agricultura, el processat i la distribució d’aliments i fomentar la producció de verdures ecològiques a la ciutat.