Una empresa de Rubí comercialitzava gel hidroalcohòlic fals

Imagen noticia
L’Ajuntament reforça la neteja dels carrers però demana ajuda a l’exèrcit per complementar la desinfecció
27 de marzo de 2020
En record a Sebastià Colomer i Torrella
31 de marzo de 2020

Una empresa de Rubí comercialitzava gel hidroalcohòlic fals

Imagen noticia

Els Mossos d’Esquadra han immobilitzat més de 1.500 litres d’un producte de neteja que s’estava comercialitzant com a gel hidroalcohòlic higienitzant. A través d’una denúncia d’un ciutadà a Terrassa, els agents van verificar que tot i que a l’envàs indicava que es tractava d’un producte d’higiene per a les mans, en la lletra petita indicava que el producte calia utilitzar-lo amb guants i que calia evitar el contacte amb la pell.

Els Mossos van esbrinar que el producte que comercialitzava l’empresa no estava autoritzat per l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris com a biocida i que l’empresa distribuïdora no podia fabricar productes cosmètics, ja que no té permís per fer-ho.

El 23 de març, la policia va enviar un requeriment a l’empresa perquè aturessin la fabricació i comercialització del producte. Davant la manca de resposta, l’endemà, un grup d’agents es va desplaçar fins a les instal·lacions de l’empresa, a Rubí, on es va aturar la fabricació del producte i es va immobilitzar l’estoc que hi havia al magatzem.

Segons ha pogut saber Diari de Rubí, l’Ajuntament va adquirir una part del gel hidroalcohòlic que va posar a disposició dels treballadors a aquesta empresa. Des de primera hora d’aquest dilluns, el consistori està substituint els dispensadors de gel, que ara custodia la Policia Local i que seran enviats als Mossos d’Esquadra. L’Ajuntament ja ha avançat que presentarà una denúncia per estafa contra l’empresa.

Els Mossos d’Esquadra han explicat que ara l’empresa s’enfronta a un presumpte delicte de publicitat enganyosa i estafa al consumidor.