Una jove amb càncer recull la perruca confeccionada gràcies a la jornada ‘Per tu em pelo’

Imagen noticia
Última mobilització abans de l’estiu per unes pensions dignes i una sanitat de qualitat
18 de junio de 2019
Imagen noticia
Los Brincos, Los Diablos i Sabor de Gràcia, els protagonistes de la Nit de revival
25 de junio de 2019

Una jove amb càncer recull la perruca confeccionada gràcies a la jornada ‘Per tu em pelo’

Imagen noticia

La Comissió InnovaFP de l’institut La Serreta va iniciar fa un any un projecte solidari per tal de confeccionar una perruca per a una persona amb càncer a través de l’associació Picam de Molins de Rei i la fundació Stanpa de Madrid. Els cicles Perruqueria i Cosmètica Capil·lar i Atenció a les persones en situació de dependència van organitzar la jornada ‘Per tu em pelo’, que va aconseguir recollir 2.800 kg de cabells, que es van enviar a l’associació Pulseras Rosas, de Sevilla, per tal de confeccionar la perruca.

Les perruques realitzades amb cabell natural són molt més costoses que una perruca sintètica, ja que estèticament són millors i provoquen menys reaccions al·lèrgiques.

Un mes més tard, l’institut va rebre la perruca de cabells naturals i el 30 de maig va convidar la noia destinatària de la perruca al centre educatiu per tal de recollir-la. La jove, que va arribar acompanyada de la seva mare, va rebre unes pautes de cura de la perruca, a càrrec de les professores perruqueres de l’institut. També es van projectar vídeos de la jornada, que havia tingut lloc el 29 d’abril, i un missatge de la presidenta de l’entitat Pulseras Rosas, destinat a la jove.

El projecte, a més d’ajudar a aquesta jove malalta de càncer, també ha servit per fomentar els valors de cooperació i solidaritat entre l’alumnat.