Una quarentena de rubinencs s’interessen per les conseqüències del POUM

Imagen noticia
Rubí es desperta amb llaços grocs als ponts del centre de la ciutat
20 de diciembre de 2017
Imagen noticia
Ventura Pons serà avui a Rubí per presentar la seva pel·lícula Sabates grosses dins el Cicle Gaudí
22 de diciembre de 2017

Una quarentena de rubinencs s’interessen per les conseqüències del POUM

Imagen noticia

Una quarantena de rubinencs va assistir dissabte al matí al Centre Rubinenc d’Alternatives Culturals (CRAC) per informar-se sobre les conseqüències del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM). Fa només unes setmanes, el govern local socialista, amb el suport dels grups de Ciutadans, el Partit Popular, Convergència Democràtica i els tres regidors no adscrits, va aprovar de forma provisional el text refós del planejament urbanístic, que determina el model de ciutat cap al qual es vol avançar. Ara, el document es troba en exposició pública durant un mes, temps durant el qual es poden realitzar les al·legacions pertinents.

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP), Ciutadans (C’s), Iniciativa per Catalunya Verds (ICV), Veïns per Rubí (VR) i Podem, que s’oposen a aquest text, van organitzar una jornada informativa oberta a la ciutadania per explicar el seu posicionament, les conseqüències negatives que asseguren que pot tenir aquest POUM i per informar sobre com es poden presentar al·legacions al document.

Segons ha explicat Mireia Gascón, regidora de l’AUP, la majoria d’assistents van ser persones residents a les urbanitzacions, tot i que també hi havia veïns del centre. «El que més preocupa entre els veïns que van venir és la mobilitat per l’augment de la població, la gent veu que això és inviable».

Gascón assenyala que a les urbanitzacions hi ha espais que es desconeix com poden quedar perquè estan basats en projectes «que ja se sap que no es faran, com la universitat a la zona de Sant Muç».

A banda d’atendre dubtes i qüestions al voltant del POUM, els assistents van demanar que se’ls hi facilitessin còpies de les al·legacions per tal de poder-les presentar. En aquest sentit, l’AUP ha informat que penjarà totes les seves al·legacions al web per tal que els veïns, si ho volen, també les puguin presentar abans del 19 de gener, data límit per presentar els documents amb les al·legacions.