Una quinzena d’avis de la residència Amanecer estan pendents del resultat del test per saber si tenen coronavirus

Imagen noticia
Treballadors de Continental estan fent material sanitari amb impressores 3D
25 de marzo de 2020
Imagen noticia
Els repartidors de Correus denuncien que segueixen treballant sense protecció sanitària
27 de marzo de 2020

Una quinzena d’avis de la residència Amanecer estan pendents del resultat del test per saber si tenen coronavirus

Imagen noticia

Les residències de Rubí viuen amb preocupació aquesta epidèmia, ja que la gent gran és el col·lectiu amb més risc en cas de contagi de coronavirus. De moment, només s’han pogut confirmar dos positius, un a la residència Amanecer i l’altre a El Cel de Rubí, però la situació podria canviar els propers dies, ja que en la majoria de sospites o no s’ha fet el test o els resultats encara han d’arribar.

En el cas de la residència Amanecer, finalment dimecres van aconseguir que personal sanitari del Consorci Sanitari de Terrassa fes la prova a 16 usuaris que durant les darreres 48 hores havien tingut febre. Els resultats, però, no arribaran fins d’aquí uns dies. El centre residencial té a tres persones aïllades a l’habitació i després la resta d’usuaris estan repartits entre els que van estar en contacte amb el cas positiu, els que tenen algun símptoma, com ara tos, i la resta de residents que es troben bé. D’altra banda, agraeixen la donació de material d’una clínica dental de la ciutat, ja que ara ja poden comptar amb tot el material de protecció per contenir l’expansió del virus. També tenen quatre treballadors en quarantena.

Pel que fa a El Cel de Rubí, hi ha una persona que va donar positiu el dimarts i la tenen aïllada, però no hi ha cap altra persona amb símptomes. En el cas de la residència Conxita Valls, tenen diverses persones aïllades amb símptomes compatibles amb COVID-19, però encara no han aconseguit que els facin el test per determinar si tenen o no coronavirus. De moment, han hagut d’enviar quatre usuaris a l’hospital.

A la residència Els Avets, hi ha dues persones amb símptomes, però encara no se’ls ha fet el test per saber si estan o no infectats. A més, des de la direcció lamenten que no tenen prou material de protecció i estan esperant ajut. Per últim, la residència Sant Jaume no té cap cas de coronavirus ni tampoc ningú amb símptomes. Pel que fa al material, dimecres van rebre productes sanitaris que havia donat la comunitat xinesa a l’Ajuntament de Rubí.