Una quinzena de centres educatius faran batudes per netejar l’entorn natural

festa dels xatos
L’Aplec de Sant Muç i la Festa dels Xatos tornen dilluns a l’ermita de Sant Muç
1 de junio de 2022
Torna la Festa Major al barri del 25 de Setembre
1 de junio de 2022

Una quinzena de centres educatius faran batudes per netejar l’entorn natural

Redacció

Fins al 17 de juny, un total de 16 escoles i instituts de la ciutat faran més d’una vintena de batudes de neteja de l’entorn natural. La proposta servirà per commemorar el Dia Mundial del Medi Ambient, que se celebra el 5 de juny, una data que fomenta la sensibilització i l’acció a nivell mundial de la protecció del medi ambient.

Les accions de neteja, impulsades per l’entitat Caçadors de Trastets, s’han convertit en un referent del manteniment de l’estat del medi natural a la ciutat. Durant els darrers anys, centenars de rubinencs han participat en les jornades de neteja de l’entorn natural que l’entitat organitza de forma periòdica. Moltes escoles s’han sumat també a la proposta i freqüentment demanaven materials a l’entitat per poder fer neteges de les zones properes als centres educatius. Per tal de facilitar aquestes actuacions, l’any passat l’Ajuntament ja va lliurar lots formats per guants, pinces i bosses reutilitzables a les ‘Escoles Caçadores de Trastets’. I enguany es repeteix la iniciativa.

“L’objectiu principal de l’activitat no és la neteja de l’espai natural, sinó la conscienciació i sensibilització de tot l’alumnat envers el gran impacte negatiu que generen els residus que són abandonats o arriben al medi natural”, ha explicat el regidor de Medi Ambient i Transició Ecològica, Andrés Medrano. 

A través d’una petita activitat final, on els participants classificaran els residus recollits,  les escoles participants prendran consciència del temps que triguen a degradar-se aquests elements i dels impactes que generen a curt i llarg termini.

Els centres educatius que participaran són les escoles 25 de Setembre, El Bosc, Montessori, Ribas, Rivo Rubeo, Schola, Torre de la Llebre, Regina Carmeli i Ca n’Alzamora, el CEE Ca n’Oriol, els instituts Duc de Montblanc, JV Foix, La Serrata i el Torrent dels Alous. En total s’han programat més d’una vintena de sortides als espais naturals de la bassa dels Alous, Can Xercavins, el torrent dels Alous, Ca n’Oriol, el torrent de les Abelles, Can Feliu, Can Tiraïres, el torrent del Manà i Sant Genís.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES