Una seixantena de famílies pagaran menys per la llum gràcies als tallers de factura elèctrica de Rubí Brilla

Imagen noticia
ERC vol un posicionament oficial de l’Ajuntament sobre les darreres informacions dels atemptats de Barcelona
22 de julio de 2019
Imagen noticia
L’Escola de Sardanes Flor de Neu, present al 62è aniversari del Festival de Sardanes de Ceret
24 de julio de 2019

Una seixantena de famílies pagaran menys per la llum gràcies als tallers de factura elèctrica de Rubí Brilla

Imagen noticia

Un total de 67 famílies rubinenques han participat fins al mes de juny en els tallers de factura elèctrica que organitza l’Ajuntament a través del servei Rubí Brilla. En aquestes sessions, s’expliquen els conceptes bàsics de la factura elèctrica i es donen eines per reduir l’import de la factura. Després d’una sola sessió, els assistents adquireixen coneixements que els permeten rebaixar la despesa i el consum energètic de casa seva. La mitjana de l’estalvi per família és del 30% de la factura, però en alguns casos, els assistents aconsegueixen reduir-la fins a la meitat sense modificar els seus hàbits de consum. El 70% de les persones que han participat en els tallers han descobert que tenien contractada més potència elèctrica de la necessària. Aquestes persones deixaran de pagar 50 euros l’any per cada kilowatt de potència que rebaixin.

A més, molts dels assistents desconeixien que les elèctriques tenen tarifes de mercat lliure i una sola tarifa de mercat regulat i que optar per la tarifa regulada és l’opció més barata. El 60% de les persones que han passat pels tallers han abandonat el mercat lliure després de la sessió. A més, un 35% dels assistents als tallers tenien contractats serveis de manteniments i assegurances, sense ser-ne conscients.

Rubí Brilla reprendrà els tallers el 25 de setembre a les 10 h a l’auditori de l’edifici Rubí Forma. Els tallers són gratuïts però cal formalitzar una inscripció prèvia per correu electrònic a [email protected], trucant al 93 581 39 00. El dia del taller, les persones assistents han de portar la seva factura elèctrica.