Una seixantena de nois i noies integren el nou Consell dels Infants i Adolescents de la ciutat

Imagen noticia
Comença el muntatge de la pista de gel a la plaça de la Nova Estació
30 de noviembre de 2018
Imagen noticia
Un grup de manifestants interrompen l’acte de celebració de la Constitució
4 de diciembre de 2018

Una seixantena de nois i noies integren el nou Consell dels Infants i Adolescents de la ciutat

Imagen noticia

El nou Consell dels Infants i Adolescents de la ciutat ja està constituït. Una seixantena de nois i noies integraran durant el curs 2018-2019 aquest òrgan de participació.

Enguany, des de l’Ajuntament i les escoles s’ha treballat per donar un major impuls al Consell. Així, s’han dut a terme sessions informatives sobre què és el Consell i com funciona en 22 centres dels 23 existents i als dos casals diaris del municipi (el del Teresa Altet i el del 25 de Setembre).

En total, s’han recollit 72 candidatures, que han entrat al sorteig per designar els 27 nous consellers. Les noves incorporacions se sumen als 23 que continuen del curs passat.

Durant l’acte de constitució, i abans de nomenar els nous consellers, es va explicar als membres de l’òrgan i a les seves famílies què és el Consell dels Infants i Adolescents de Rubí, qui el forma, com s’estructura, com s’organitza i què poden fer els consellers.

L’alcaldessa, Ana M. Martínez, els ha animat a «manifestar les vostres necessitats perquè, a partir de les vostres idees, puguem concretar-les en propostes per transformar i millorar la ciutat que tant estimem».

Diversos consellers i conselleres han explicat què han treballat durant el darrer any. Una de les propostes que han plantejat al govern i que ha obtingut resposta positiva ha estat la de pintar missatges de conscienciació sobre diferents temes als passos de vianants de la ciutat.

Drets de la Infància
L’acte també va servir per dur a terme dues de les activitats previstes el 18 de novembre per commemorar el Dia Universal dels Drets de la Infància, i que es van haver d’ajornar a causa del mal temps.

Les corals infantils i juvenils de les escoles Pau Casals i Schola, de l’institut Torrent dels Alous i del Col·legi Regina Carmeli, dirigides per Carme Jiménez i Baldomero Sanz, professors de l’Escola Municipal de Música Pere Burés, van oferir un concert als assistents.

A més, tres consellers i conselleres van llegir el manifest del Dia Universal dels Drets de la Infància, un text que tots plegats han treballat durant les seves reunions, a través d’unes dinàmiques proposades per Unicef.