Una trentena d’activitats pel Dia de la Terra

Imagen noticia
VR desgrana el programa electoral en la presentació de la seva candidatura
25 de abril de 2019
Imagen noticia
Participació rècord a Rubí: el 76,25% del cens participa en aquestes eleccions generals
28 de abril de 2019

Una trentena d’activitats pel Dia de la Terra

Imagen noticia

La sisena edició del Dia de la Terra a Rubí porta a la ciutat prop d’una trentena d’activitats relacionades amb el medi ambient, algunes de les quals han arrencat aquesta setmana i que s’allargaran fins al 5 de maig.

Així, durant aquests dies, aprofitant Sant Jordi, s’ha ubicat una parada d’intercanvi de llibres a la plaça Doctor Guardiet; mentre que aquest mateix dijous va tenir lloc un curs de cuina d’aprofitament alimentari als Horts de Can Feliu.

Però el gruix de les activitats arriben aquest dissabte, amb la Fira del Dia de la Terra, que tindrà lloc entre les 10 i les 14 hores a l’avinguda Barcelona, la plaça Doctor Pearson i la plaça de l’Antiga Estació, complementada per la Fira del Vehicle Elèctric, que s’ubicarà a la rambleta Joan Miró.

Així, hi haurà un punt d’informació i de compostatge casolà, una paradeta del Rubiclak, de La Trocalleria i del Dimecres Manetes, a més d’activitats per a tots els públics relacionades amb el bestiar, la sensibilització ambiental, el consum responsable, l’estalvi d’aigua i un taller de construcció d’hotels d’insectes i de menjadors d’ocells o un altre d’aquarel·la naturística. Alhora, es podran trobar parades de comerços ecològics de Rubí i de productors agrícoles i apícoles locals, a més d’exposicions i actuacions musicals, com la de Sergi Estella a les 12.30 hores.

A banda de les activitats pròpies de la fira, també està previst que se celebri una jornada de portes obertes a Font del Ferro, de 10 a 15 hores i la visita guiada ‘La vida al camp i el vi de Rubí’, a les 11 i a les 12.15 hores al Museu Vallhonrat.

A banda, hi ha programada una visita als eixams d’abelles dels horts de Can Feliu (28 d’abril), un taller de construcció d’un jardí de papallones (29 d’abril) i un curs de cuina d’aprofitament alimentari (30 d’abril).

Com és tradicional, hi ha diverses cites per visitar les masies de Rubí, a més d’un recorregut per la xarxa d’itineraris previst pel 4 de maig, el mateix dia que està prevista una sortida a l’estany dels Alous.