Una trentena de passos de vianants lluiran lemes cívics triats per infants i adolescents

Imagen noticia
Rubí Acull organitza una visita al Museu d’Història de la Immigració
16 de enero de 2020
Imagen noticia
Neix a Rubí l’espai cultural i expositiu Ull per Ull
20 de enero de 2020

Una trentena de passos de vianants lluiran lemes cívics triats per infants i adolescents

Imagen noticia

Un total de 29 passos de vianants de la ciutat s’han repintat amb frases consensuades en el marc del Consell d’Infants i Adolescents de Rubí. Aquesta iniciativa és una de les accions acordades en els pressupostos participatius del 2018, en els quals el consell va poder triar el destí de 50.000 euros del pressupost municipal.

Els consellers i conselleres van acordar destinar els 50.000 euros a dues accions per millorar l’espai públic i la qualitat de vida de tots els veïns i veïnes del municipi. Una d’aquestes accions ha estat repintar els 29 passos de vianants que mostraran aquests lemes cívics.

Per voluntat del Consell, els passos de vianants escollits formen part del recorregut dels camins escolars per garantir que ho puguin veure un gran nombre de nens i joves. Els lemes acordats són: «Els nens i nenes de Rubí volem que no llenceu brutícia al terra i que recolliu la caca de gos. Gràcies!», «Els nens i nenes de Rubí volem que es portin els gossos a les seves zones d’esbarjo i no als parcs on juguem. Gràcies!» i «Els nens i nenes de Rubí volem una ciutat neta. No feu malbé els bancs ni embruteu les parets. Gràcies!».
La majoria dels 29 passos de vianants escollits ja llueixen les frases triades i es preveu completar l’acció en dues setmanes. Els passos de vianants on es poden llegir els lemes són a l’avinguda de l’Estatut, c. Edison, c. Calderón de la Barca, avinguda Electricitat, avinguda Can Sucarrats, c. Cadmo, c. Marconi, c. Antoni Sedó, Camí d’Ullastrell, C. Numància, c. Montserrat, c. Platí, c. Alegria, c. Mallorca, c. Art, plaça Figueres, c. Magallanes, c. Llobateras, c. Lluís Ribes, c. Sant Joan i c. Torrijos. Tots ells estan situats al voltant de les escoles públiques i concertades de la ciutat.

Bancs relacionals
La segona proposta dels consellers i conselleres és instal·lar bancs enfrontats i pròxims entre ells per facilitar la relació i la comunicació entre les persones que s’hi asseguin. Els bancs es començaran a instal•lar a partir del 27 de gener a les places Rivo Rubeo (4 unitats), Antonio Machado (2 unitats) i Miquel Gomita (2 unitats), i als parcs de la Pau i la Natura (2 unitats) i del carrer Sant Joan (2 unitats).

Totes dues actuacions sumen un total de 50.000 € (IVA inclòs).