Unes 1.500 persones participen en les activitats del Dia de la Terra

boxa
Vetllada de boxa amateur al Gimnàs Vega amb resultats desiguals per als rubinencs
3 de mayo de 2022
can calopa
El Rubí d’abans: El molí de Can Calopa
3 de mayo de 2022

Unes 1.500 persones participen en les activitats del Dia de la Terra

Redacció

Del 22 d’abril a l’1 de maig, Rubí ha acollit diverses activitats relacionades amb la commemoració del Dia de la Terra, organitzades per l’Ajuntament amb la col·laboració de múltiples entitats, entre les quals hi ha Rubí d’Arrel, el Centre d’Estudis Rubinencs o el Col·lectiu d’Il·lustradors i Il·lustradores de Rubí.

L’acte central de la programació va ser aquest dissabte, amb l’organització de la Fira de la Terra a les places Doctor Pearson i Nova Estació. Prop de 700 persones han gaudit d’aquesta proposta que comptava amb la participació d’una seixantena de col·laboradors entre entitats, pagesia i comerços locals. Els assistents van poder trobar parades de comerços que ofereixen productes ecològics i de proximitat, una mostra de pagesia local o propostes relacionades amb activitats que van desenvolupar l’Esbart Dansaire, l’Agrupament Escolta Guspira o Ecocasa. 

També es va ubicar en aquesta fira un punt d’informació ambiental, on es van repartir 250 mostres gratuïtes de compost fet a partir de restes orgàniques domèstiques, i la parada de la Trocalleria, l’espai d’intercanvi d’objectes usats.

Altres activitats

Més enllà de la fira, des del 22 d’abril s’han programat diverses activitats a l’aire lliure, com ara l’activitat juvenil Encistella i recicla, les visites a les masies de Can Xercavins o Ca n’Alzamora, l’acció de voluntariat ambiental per recuperar el patrimoni rural de Can Pòlit i la visita de camp per conèixer els ratpenats. 

També hi ha hagut altres activitats, com una sessió de recol·lecció i cuina de plantes obligades, la visita guiada per la flora de l’arborètum del Castell, el curs de cuina De l’hort de Can Ramoneda, la sortida fotogràfica Flors i fauna a Can Xercavins i l’ecotaller de farmaciola de natural. A més, hi ha hagut tallers d’estalvi i eficiència de la factura energètica, un passeig poètic pels arbres de Can Xercavins, visites al Museu Vallhonrat, una visita guiada per identificar espècies d’abelles i abellots, un curs de compostatge casolà per aprendre a fer adob i l’activitat Portes obertes al consum conscient.

Per últim, entre les activitats, també destaquen propostes com L’espiell de la fauna nocturna de Rubí o el geocatxing. 

 

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES