Unes 130 persones assisteixen al dinar d’inauguració dels horts de Cova Solera

Imagen noticia
La Síndica de Greuges de Rubí atén 244 queixes i consultes el 2018, gairebé el 30% més que l’any anterior
29 de marzo de 2019
Imagen noticia
L’artista Carme Llop fa una donació a la ciutat d’una vintena d’obres
2 de abril de 2019

Unes 130 persones assisteixen al dinar d’inauguració dels horts de Cova Solera

Imagen noticia

Els usuaris dels horts municipals de Cova Solera, acompanyats de les seves famílies, van celebrar dissabte un dinar de germanor, activitat que va servit per inaugurar oficialment la instal·lació. Unes 130 persones van assistir al dinar, on es van poder degustar calçots cultivats a l’hort comunitari.

L’alcaldessa, Ana M. Martínez, i diversos regidors de l’equip de govern es van unir als horticultors per celebrar el bon funcionament de l’equipament, que es va posar en marxa a finals de desembre. «L’objectiu d’aquesta jornada ha estat passar una bona estona tots plegats, compartint taula i projecte. Un dels objectius d’aquesta iniciativa és oferir un entorn de relació social sa i col·laboratiu on tots els usuaris puguin participar del projecte i de les decisions», va explicar Martínez.

Horts per a l’autoconsum
La instal·lació compta amb 56 parcel·les individuals de 40 m2 cadascuna ─de les quals n’hi ha 49 d’ocupades─ i dues parcel·les de 300 m2 reservades per a dues entitats ─de les quals de moment només se’n cultiva una─. Cada usuari escull què vol plantar a la seva parcel·la i compta en tot moment amb l’assessorament de la Cooperativa L’Ortiga, l’encarregada de gestionar i dinamitzar l’equipament.

Les persones a qui se’ls ha concedit l’autorització per a l’autoconsum d’alguna d’aquestes parcel·les poden utilitzar la superfície de conreu durant tres anys, segons estableix el programa de funcionament.
A banda, el recinte també disposa d’un hort pedagògic que serveix per oferir formacions sobre diverses tècniques de cultiu

El 29 d’abril, durant la Setmana de la Terra, s’organitzarà una jornada de portes obertes als horts durant la qual es plantaran tomaqueres de la varietat tres caires, espècie autòctona de Rubí, i també es farà un jardí de papallones, amb l’objectiu d’atraure insectes pol·linitzadors als cultius, entre ells la papallona.