Uns 200 espectadors gaudeixen del Festival de Microteatre

Imagen noticia
La Biblioteca recapta més de 1.000 euros per a La Marató
17 de diciembre de 2018
Imagen noticia
Els Gegants clouen la temporada amb un berenar de germanor
19 de diciembre de 2018

Uns 200 espectadors gaudeixen del Festival de Microteatre

Imagen noticia

Unes 200 persones van passar durant tot el cap de setmana per l’Espai Jove de la Torre Basses, on es va desenvolupar la tercera edició del Festival de Microteatre. La proposta, organitzada per Rubí Jove amb la col·laboració de diversos grups de teatre locals i juvenils, ampliava enguany fins a 8 espectacles de microteatre.

El públic va poder gaudir de les obres ‘Las intocables’, de Deku Producciones; ‘El primero’, d’Ensemble; ‘Últimes paraules de la flor caiguda’, de Fata Morgana; ‘Tot ve de 9’, de Microexplicarte; ‘Seminario C’, d’Escena 13; ‘Las flores’, d’Ojo Peligro; ‘Quitarme el pijama un domingo me parece correr un riesgo innecesario’, de Rebellatorum; i ‘Bella ciao!’, de Tiamat Teatre.

Les representacions es van fer de forma simultània a diferents espais de l’equipament cultural, quatre en dissabte i quatre en diumenge i el públic va anar circulant dividit en petits grups.
La proposta va comptar amb la implicació del col·lectiu artístic SiArt, que va ser l’encarregat d’ambientar els diferents espais de la Torre Bassas.

Reivindicació social
Enguany, el tema principal era la reivindicació social, tema central de totes les representacions. Així, els espectacles han abordat temàtiques com la intolerància, la passivitat social, el masclisme, el feixisme o les males condicions laborals. «A Rubí tenim una joventut amb talent, però també sensible a les problemàtiques socials», va afirmar l’alcaldessa, que va assistir al festival acompanyada per membres del govern i de la seva filla.

Obre els ulls
D’altra banda, la Torre Bassas també va acollir divendres una activitat cultural, en aquest cas la presentació del cinquè número de la revista juvenil d’art ‘Obre els ulls’, que s’ha reinventat. Un equip de joves rubinenques donen un nou impuls a la revista, que es pot trobar a l’equipament juvenil. El número cinquè d’Obre els Ulls està dedicat a la solidaritat, el feminisme i la dona en l’art. A més de presentar la transformació de la publicació, hi va haver una exposició col·lectiva, una performance i diferents accions musicals, tot relacionat amb la revista.