Uns 200 vins competeixen a Rubí per ser els millors de Catalunya

Imagen noticia
Albert Giménez pren possessió com a nou regidor de l’AUP
4 de septiembre de 2018
Imagen noticia
ERC no entén per què no s’ha adequat per l’hoquei línia el pavelló de La Llana
6 de septiembre de 2018

Uns 200 vins competeixen a Rubí per ser els millors de Catalunya

Imagen noticia

Els Premis Vinari s’han tornat a decidir a Rubí. La Sala de Tines del Celler va ser l’escenari en el qual els tastadors -enòlegs, sommeliers, periodistes, professionals de la distribució i personals del món del vi- van provar a cegues els 197 vins finalistes per triar els millors de Catalunya.

L’acte també va comptar amb la consellera d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Teresa Jordà, amb l’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, i amb el director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), Salvador Puig. Jordà, en el seu parlament, va destacar que «el vi català té un llenguatge universal» i va subratllar la importància de celebrar aquest concurs a Rubí: «Quan es pensa en vi (…) sovint es pensa en comarques i peri això fer el tast a Rubí, al Vallès Occidental, a l’àrea metropolitana, també té un valor afegit».

Per la seva banda, l’alcaldessa es va mostrar «orgullosa d’acollir els premis Vinari» i va recordar que «el conreu de la vinya, el consum del vi i la tradició pagesa són una part de la identitat col·lectiva dels rubinencs».

Els guanyadors dels Premis Vinari es donaran a conèixer el 5 d’octubre en un acte a Vilafranca del Penedès. Es premiaran els millors vins blancs, negres, rosats, escumosos i dolços repartits en 12 categories, a més del Gran Vinari d’Or i altres premis.