Volem Rubí Verd detecta 268 arbres morts o talats que no han estat substituïts

Imagen noticia
Un grup de l’Escola 25 de Setembre no ha pogut començar el curs pel positiu d’un alumne
14 de septiembre de 2020
Imagen noticia
El fotògraf Joan Díez exposa al Castell una mostra sobre les bandes de rock dels anys 80 vinculades a Rubí
16 de septiembre de 2020

Volem Rubí Verd detecta 268 arbres morts o talats que no han estat substituïts

Imagen noticia

Volem Rubí Verd és un nou col·lectiu que té com a objectiu incentivar la plantació i la substitució d’arbrat a la ciutat i per fer-ho ha decidit elaborar un mapa sobre els arbres morts o talats que no han estat substituïts.

Es tracta d’un mapa virtual que serveix per localitzar els arbres que falten a la ciutat, o bé perquè han mort o bé perquè s’han talat o retirat i no han estat reposats. Per tal d’elaborar el mapa, Volem Rubí Verd ha necessitat la col·laboració de la ciutadania, però ja avisa que el mapa no està tancat i que encara s’han de revisar algunes zones de la ciutat. En total, s’han detectat durant la primera setmana de feina 268 arbres morts o eliminats dels carrers. El mapa es pot consultar lliurement a través de l’enllaç https://www.google.com/maps/d/edit?mid=1j18vI3ZSINqm3uHawZTqafJye8dLnNKF&usp=sharing.

Segons explica el col·lectiu en un comunicat, eren conscients que Rubí havia perdut arbrat, però fins ara no s’han adonat del «nivell de desforestació» de la ciutat. Una desforestació que asseguren «xoca amb les polítiques mediambientals que realitzen altres ciutats de l’entorn, que estan començant a dur a terme polítiques de plantació, recuperació i protecció d’arbres, mentre que a Rubí s’agilitzen les tales».

A banda d’això, Volem Rubí Verd lamenta que «els ciutadans i ciutadanes hagin de fer servir plataformes com la dels Pressupostos Participatius» per demanar arbrat, ja que aquesta va ser una de les propostes guanyadores de la darrera edició, motiu pel qual alguns arbres s’han pogut replantar en els darrers mesos. El nou col·lectiu anunciarà properament més accions i anima a tothom a col·laborar a través del correu electrònic [email protected]