Voluntat de diàleg i consens: el compromís dels grups municipals pel nou mandat

Imagen noticia
Rubí Acull i Rubí Solidari impulsen un acte a la ciutat coincidint amb el Dia Mundial del Refugiat
14 de junio de 2019
Imagen noticia
Obert el termini per demanar subvencions per a la rehabilitació d’edificis d’ús residencial
17 de junio de 2019

Voluntat de diàleg i consens: el compromís dels grups municipals pel nou mandat

Imagen noticia

Voluntat de diàleg i consens i començar de nou, deixant enrere la crispació i confrontació del passat mandat. Aquesta ha estat la idea més repetida en les intervencions dels grups municipals durant el Ple de constitució de l’Ajuntament, que ha tingut lloc aquest migdia a la Biblioteca.

Ana M. Martínez-Partit dels Socialistes de Catalunya
Durant la seva primera intervenció com a alcaldessa en aquest mandat, Ana M. Martínez, ha assegurat que «reconstruirem ponts i diàlegs, és la nostra responsabilitat i no la defugirem». Martínez ha reconegut que el mandat passat van ser «quatre anys difícils i complicats», en referència la manca de consensos i a la confrontació al Ple, però ha apuntat que «estic convençuda que sabrem trobar allò que ens uneix i deixar de banda allò que ens separa».

La màxima autoritat municipal ha assegurat que «és un honor incomparable» ser alcaldessa de la ciutat i ha repassat alguns dels projectes que tenen sobre la taula com la retirada de les línies d’alta tensió, la pacificació de l’avinguda Estatut, i continuar treballant per millorar l’entorn industrial i la salut del teixit empresarial local. Martínez també ha assegurat que continuaran reclamant la segona estació de ferrocarrils i l’Hospital a Rubí, entre altres. Finalment, ha desitjat sort i encerts a tot el nou plenari.

Xavier Corbrera-Esquerra Republicana
El líder d’ERC, Xavier Corbera, ha afirmat que la política serveix per «millorar el dia a dia dels conciutadans, però també per transformar la ciutat» i que després dels resultats electorals, la tasca d’Esquerra serà «controlar el govern, denunciar el que no està o no es fa bé, amb una oposició continuada i constructiva i a disposició de la ciutat». El dirigent republicà també ha dit que en la política cal aplicar valors com el respecte, la igualtat o l’honestedat i practicar-ho amb l’exemple: «Si volem ser respectuosos, hem de respectar, si volem diàleg, hem de dialogar, si volem compromís, hem de ser compromesos i si volem ser una ciutat d’acollida, hem d’acollir».

Corbera també s’ha ofert per treballar per fer possible que Rubí avanci «en qüestions com l’impuls de l’activitat econòmica, el projecte smart city, l’augment del lloguer que expulsa el veïnat de les llars o el parc de Ca n’Oriol», però també per aconseguir «l’hospital, l’Escola del Bosc, la millora de l’espai públic o la lluita contra els abocadors». Per últim, Corbera va recordar que hi ha persones jutjades per «defensar un projecte polític» i ha insistit que l’Ajuntament ha de defensar els drets fonamentals de tots els ciutadans.

Ànnia García-En Comú Podem
La portaveu del grup d’En Comú Podem Rubí (ECP), Ànnia García, grup amb 3 regidors ha reconegut que la seva formació apostava pel canvi, un canvi que no va ser avalat per la ciutadania, que va tornar a confiar en el PSC, per la qual cosa va felicitar l’alcaldessa.

García ha ressaltat la importància de la política municipalista, ja que afecta la vida quotidiana de les persones i ha assegurat que el seu grup municipal treballarà per fer realitat les seves propostes de programa, a les quals no renunciaran. Entre aquestes, s’ha referit a incrementar el parc públic d’habitatge i a treballar per aconseguir una ciutat més verda, neta i ordenada, a més d’iniciar la regulació de la plantilla. García també ha instat a totes les forces a deixar enrere un mandat que ha estat difícil i «amb situacions que no s’han de repetir». En aquest sentit, ha demanat al govern, com a màxim responsable, un esforç «conciliador» una crida que ha fet extensible a tots els grups del Ple.

Roberto Martín-Ciutadans
Roberto Martín, regidor de Ciutadans (Cs), ha insistit molt en la necessitat que totes les forces polítiques treballin juntes per millorar la ciutat: «El nou mandat ha de ser de diàleg i mà estesa, amb respecte i implicació, però sobretot de construcció i hem de demostrar que més enllà de la política d’aparador som capaços de dialogar i treballar, accentuant el que ens uneix per sobre d’allò que ens separa».

Martín ha dit que Rubí té per endavant molts reptes i problemes que cal abordar, com l’habitatge, la seguretat o la sanitat, també la plantilla municipal, donar suport a les entitats i al teixit comercial i empresarial. Per últim, el representant de Cs ha subratllat que és necessari «que totes les forces polítiques s’uneixin per demanar a altres institucions supramunicipals per demanar el que pertany a la ciutat».

Toni García-Veïns per Rubí
Toni Garcia, portaveu del grup municipal de Veïns per Rubí (VR), ha ofert la col·laboració del seu partit per treballar i fer un Rubí millor. Durant la seva intervenció, un cop ja constituït l’Ajuntament, García ha felicitat Ana M. Martínez per la seva reelecció i a la resta de regidors i ha agraït el suport i la confiança de les més de 2.000 persones que els van votar.

El portaveu de VR s’ha referit a alguns dels reptes més importants que té la ciutat com ara la regularització de la plantilla municipal, l’aprovació d’un nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, evitar l’obertura de Can Balasc, la millora de l’espai públic, l’elaboració d’un pla d’equipaments i reclamar un hospital de referència. També s’ha referit a millores per les urbanitzacions, més bonificacions fiscals i sotmetre tots els grans projectes de ciutat a processos participatius.

Betlem Cañizar-Alternativa d’Unitat Popular
L’única regidora de l’AUP, Betlem Cañizar, ha manifestat que la seva formació política treballarà «per separar la política institucional del clientelisme i les carreres professionals» i també per «fer una oposició responsable i propositiva i fiscalitzar l’acció de govern, per resoldre problemes que dificulten la prestació de serveis a la ciutadania, seguir al servei de les demandes i necessitats dels rubinencs i ser altaveu de lluites veïnals». Cañizar ha insistit en la importància de fer política més enllà de les institucions: «Creiem que la política que fem ha de ser l’extensió d’aquella que tot i totes fem per transformar les nostres vides i el nostre entorn, cal treure la política de les institucions, plena de vicis adquirits, petites o grans corrupteles».

Per la regidora de l’Alternativa, la política és «la lluita de totes les dones supervivents de violència masclista, el veïnat organitzat per ajudar els que ho necessiten, per defensar el territori, els estudiants que treballen contra el bullying o la transfòbia, els esplais que eduquen en les relacions lliures o la inclusió social que fan les entitats esportives».