Rubí Acull i Rubí Solidari impulsen un acte a la ciutat coincidint amb el Dia Mundial del Refugiat

Imagen noticia
La Serreta estrena un mural en el marc del projecte #Desafiem l’assetjament LGTBifòbic
13 de junio de 2019
Imagen noticia
Ana M. Martínez és reelegida alcaldessa de Rubí pel mandat 2019-2023
15 de junio de 2019

Rubí Acull i Rubí Solidari impulsen un acte a la ciutat coincidint amb el Dia Mundial del Refugiat

Imagen noticia

Rubí Acull, Rubí Solidari i les més de quaranta entitats de la ciutat que van signar al maig un manifest a favor de l’acolliment a Rubí dels menors estrangers sense família estan organitzant un acte per commemorar que el 20 de juny és el Dia Mundial del Refugiat.

L’acte, que tindrà lloc dijous vinent 20 de juny, arrencarà a les 19 hores a les portes de l’Ajuntament. Durant aquest, es llegirà un manifest redactat pels organitzadors i comptarà amb el testimoni d’alguns dels refugiats que fa temps que conviuen a la ciutat. També es compartirà l’experiència d’alguns joves que quan van arribar aquí també van ser menors estrangers sense família i ara ja es troben totalment integrats, així com professionals que en l’actualitat estan treballant amb aquests joves i adolescents nouvinguts.

L’acte també comptarà amb la participació d’un membre d’una ONG d’àmbit català que explicarà als assistents l’origen del Dia Mundial del Refugiat i de la problemàtica general dels refugiats.

En una segona part de l’acte, més lúdica, s’oferiran actuacions de música i dansa de tot el món, així com la lectura de poemes.

D’altra banda, en el marc del Dia Mundial del Refugiat, dimarts vinent 18 de juny tindrà lloc la xerrada ‘Els menors no acompanyats més enllà dels estereotips’. La conferència tindrà lloc a la Biblioteca Mestre Martí Tauler a les 19 hores.