Vuit empreses de Rubí, entre les firmes amb més volum de negoci a la demarcació de Barcelona

Imagen noticia
Campanya del Mercat per anar a comprar amb envasos
15 de febrero de 2019
Imagen noticia
Santi Baró presenta la novel·la ‘La filla de la tempesta’ davant el públic rubinenc
19 de febrero de 2019

Vuit empreses de Rubí, entre les firmes amb més volum de negoci a la demarcació de Barcelona

Imagen noticia

Vuit empreses de Rubí apareixen entre les 250 companyies amb més facturació de la demarcació de Barcelona, segons recull l’informe ‘Estructura empresarial de la demarcació de Barcelona 2018’, que avalua i analitza la informació de les societats mercantils amb seu social a la demarcació per tal de donar una visió general de l’economia i el teixit empresarial i productiu.

L’estudi llista 250 empreses ordenades segons el volum de facturació l’any passat. Les companyies rubinenques que apareixen en aquesta relació són B. Braun Medical SA (118), Continental Automotive Spain SA (127), Top Cable SA (150), B. Braun Surgical SA (183), PPG Iberica Sales & Services S.L. (196), Societat Catalana de Petrolis SA (197), DSV Air &Sea SAU. (240) i DSV Road Spain SA (249).

El document també situa el Vallès Occidental com la tercera comarca que genera més volum de negoci de la demarcació, després del Barcelonès i del Baix Llobregat, i on hi ha un teixit empresarial més diversificat. Actualment, Rubí concentra el 8,9% de la facturació generada pel teixit empresarial de la comarca. D’aquesta manera, Rubí se situa en quart lloc, darrere de Sant Cugat del Vallès, Montcada i Reixac i Terrassa, en la classificació de municipis del Vallès Occidental pel seu volum de negoci. «Un cop més, Rubí destaca per la seva indústria competitiva i de qualitat», diu Rafael Güeto, regidor de Desenvolupament Econòmic Local.

En l’àmbit sectorial, diverses empreses de Rubí es troben en les classificacions que estableixen un rànquing de les vint-i-cinc empreses amb major volum de negoci segons l’activitat econòmica que desenvolupen. Així, B. Braun Surgical SA, que es dedica a la fabricació de productes mèdics, es col·loca en la segona posició en el sector d’altres indústries manufactureres. Destaquen també la Compañía Española de Investigación y Fomento Minero SA i Energy Express SL, que obtenen el quart lloc en el sector de la indústria extractiva i en el del comerç al detall de combustibles per l’automoció, respectivament. Entre les companyies dedicades a la producció d’equips elèctrics, productes informàtics i electrònics, Top Cable SA ocupa la quarta posició, Alcabe SA, l’onzena, i Akan Cables SL, la divuitena.

Pel que fa a empreses que es dediquen al comerç al detall de TIC, ús domèstic i culturals, Intersport CCS SA aconsegueix la sisena posició. Continental Automotive Spain SA, del sector de vehicles de motor i altres materials de transport, es posiciona també en el sisè lloc. Entre els fabricants de maquinària i equips, l’empresa Germans Boada SA se situa en la novena posició. En la indústria de la metal·lúrgia, Vicente Torns SAU obté la novena posició i Ruffini SA la vint-i-cinquena.

En el sector d’altres tipus de comerç a l’engròs, PPG Iberica Sales & Services SL i Societat Catalana de Petrolis SA ocupen la catorzena i quinzena posició. DSV Air & Sea SAU i DSV Road Spain SA se situen en la catorzena i setzena posició en la categoria que engloba les companyies especialitzades en el transport i l’emmagatzematge. Ipagsa Industrial SL, del sector del paper i les arts gràfiques, i B. Braun Medical SA, que es troba en la categoria d’empreses químiques i farmacèutiques, es col·loquen divuitens en els respectius rànquings. En la categoria que comprèn les companyies que es dediquen a la fabricació de productes minerals no metàl·lics, Imery’s Diatomita Alicante SA i Imery’s Perlita Barcelona SA ocupen el divuitè i vint-i-quatrè lloc, respectivament.